Βόμβα Μέρκελ: «Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την ηγεσία του CDU»

Την απόφασή της να μην είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του CDU ανακοίνωσε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Λίγες ώρες μετά την πανωλεθρία του κόμματος της, των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές στην Έσση, η Γερμανίδα καγκελάριος έλαβε την απόφαση και δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την αρχηγία του CDU.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου καταποντίζεται σε τοπικές εκλογές. Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα είχε τα μικρότερα ποσοστά του από το 1966 στο κρατίδιο της Έσσης.

Έτσι, δεν θα είναι υποψήφια στο συνέδριο του CDU που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Τα αρχικά σχέδια της Μέρκελ ήταν να είναι ξανά υποψήφια στο συνέδριο του κόμματος στο Αμβούργο τον Δεκέμβριο. Όμως, τα εκλογικά αποτελέσματα έβαλαν ταφόπλακα στα σχέδιά της.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ είχε επανειλημμένα τονίσει ότι η θέση του καγκελάριου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν του αρχηγού του κόμματος, γεγονός το οποίο δημιουργεί τώρα ερωτηματικά σχετικά με τις προθέσεις της.

Σύμφωνα πάντως με την Bild, πρόθυμος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του CDU είναι ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και παλιός εσωκομματικός αντίπαλος της καγκελαρίου, Φρίντριχ Μερτς.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα