Η 15χρονη Μίκα ρωτά

Η δίαιτα μού έχει γίνει εμμονή! Ζυγίζομαι κάθε μέρα και δεν τρώω σχεδόν τίποτα…

Μέσα σε τρεις μήνες πήγα από τα 100 κιλά στα 72, με εξαντλητική δίαιτα. Όμως, με έχει πιάσει εμμονή με το βάρος μου και ανησυχώ μην πάρω έστω και ένα γραμμάριο, ενώ μπορεί να μην φάω και καθόλου…

Στο ερώτημά σας απαντά η Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από ότι περιγράφεις, μπορεί να έχασες κάποια κιλά, έχασες όμως και τη σχέση σου με την τροφή και το σώμα σου.

Αυτό που πρέπει να κανείς, είναι να σταματήσεις κάθε είδους «δίαιτα» και να προσπαθήσεις να μάθεις να ακούς, να φροντίζεις σωστά και να σέβεσαι το σώμα σου όσα «κιλά» κι αν ζυγίζει.

Για να το πετύχεις αυτό, θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείς έναν πτυχιούχο διαιτολόγο – διατροφολόγο, για να εκπαιδευτείς διατροφικά και να βελτιώσεις την σχέση σου με την τροφή.

Επειδή, από όσα περιγράφεις, φαίνεται ότι «φλερτάρεις» επικίνδυνα με στοιχεία διατροφικής διαταραχής, ένας διαιτολόγος εξειδικευμένος στις διαταραχές πρόσληψης τροφής σε συνεργασία με έναν ειδικό ψυχικής υγείας, θα σε βοηθήσουν να βρεις πιο γρήγορα τον εαυτό σου και να νιώσεις αυτοπεποίθηση για τις διατροφικές επιλογές σου.

Απέργη Κυριακή

Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

6987121394

fb: Κυριακή Απέργη-Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.kiriakiapergi.grwww.thehealthlab.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X