Νέος σεισμός 5,4 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Ζάκυνθο

Νέα, ισχυρή σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου, η οποία δοκιμάστηκε την Παρασκευή από έναν σεισμό 6,4 βαθμών Ρίχτερ που προκάλεσε πάντως μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

«Ήταν αυτό που περιμέναμε» είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισµού  Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

Νωρίτερα, μια «ασθενής» δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε σημειωθεί στις 00:22 στον θαλάσσιο χώρο 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Νέος μετασεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός στις 10:32. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε 55 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 2,3 χιλιομέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα