Αυγά ποσέ πάνω σε ψωμί με μπέικον και σπανάκι

Συστατικά

  • 4 αυγά
  • 8 φέτες µπέικον
  • 100 γραµµάρια σπανάκι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 ατοµικές µπαγκέτες
  • 1 ντοµάτα κοµµένη στη µέση
  • 250 γραµµάρια µπρόκολο
  • 50 γραµµάρια πατάτα
  • 40 γραµµάρια βούτυρο
  • 40ml κρέµα γάλακτος
  • 2 κουταλιές θυµάρι
  • ½ κουταλάκι κύµινο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι

 

Βήματα

Βήμα 1

Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τις ατοµικές µπαγκέτες στη µέση, περιχύνετε µε λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε µε αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και τις τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τοποθετείτε το ταψί σε προθερµασµένο φούρνο στο grill για 2-3 λεπτά µέχρι να φρυγανιστούν οι µπαγκέτες και να πάρουν ένα ωραίο χρώµα. Τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι µε 1 λίτρο νερό και 4 κουταλιές ξίδι σε δυνατή φωτιά και µόλις βράσει το κατεβάζετε. Έχετε έτοιµα σπασµένα τα αυγά, το καθένα σε ξεχωριστό µπολ. Με ένα σύρµα ζαχαροπλαστικής δηµιουργείτε µια δίνη στο κέντρο της κατσαρόλας, ρίχνετε το αυγό για 3-4 λεπτά και όταν είναι έτοιµο το αποσύρετε από την κατσαρόλα και το τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωµένο µε χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό νερό.

Βήμα 2

Επαναλαµβάνετε τη διαδικασία και µε τα υπόλοιπα αυγά, διατηρώντας το νερό κοντά σε θερµοκρασία βρασµού. Τοποθετείτε µία άλλη κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε το µπρόκολο µαζί µε την πατάτα. Όταν είναι έτοιµα, τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε πάλι στην κατσαρόλα µαζί µε το βούτυρο, την κρέµα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και µε ένα press puree τα πιέζετε µέχρι να γίνει πουρές.

Βήμα 3

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τις φέτες µπέικον για 2-3 λεπτά να βγάλουν τα αρώµατά τους, τις αποσύρετε από το τηγάνι, προσθέτετε τις ντοµάτες και τις ψήνετε µέχρι να πάρουν χρώµα και να µαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Τοποθετείτε σε µεγάλα ατοµικά πιάτα τον πουρέ µπρόκολο απλωµένο, τη φρυγανισµένη µπαγκέτα από πάνω µε 4 φέτες µπέικον, 2 αυγά ποσέ, λίγο σπανάκι και τη µία σοταρισµένη ντοµάτα. Πασπαλίζετε µε το κύµινο και το θυµάρι και σερβίρετε.

 

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα