Μπλεγμένος σε υπόθεση με «χρυσές βίζες» ο πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo

Αναταράξεις προκαλούν στην μεγάλη ελληνική εταιρεία τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Ο αντιπρόεδρος της Jumbo, Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, «καρατομήθηκε» από τον επικεφαλής Απόστολο Βακάκη, εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του σε περίεργη υπόθεση με πωλήσεις ελληνικών ακινήτων σε Κινέζους, προκειμένου εκείνοι να λάβουν τη λεγόμενη «χρυσή βίζα».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στην υπόθεση με… οσμή σκανδάλου εμπλέκονται και στελέχη μεγάλης ελληνικής τράπεζας, αφού η αγορά ακινήτων πληρωνόταν μέσω POS της συγκεκριμένης τράπεζας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της Jumbo είχε εταιρεία ακινήτων και συνεργαζόταν με Κινέζους επενδυτές, οι οποίοι ενδιαφέρονταν να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο για την χορήγηση «χρυσής βίζας». Η «χρυσή βίζα» είναι η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων (διαβατηρίων) και αδειών παραμονής σε πολίτες εκτός Ε.Ε. που επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά στην αγορά ακινήτων.

Οι αγοραπωλησίες στην εν λόγω υπόθεση φέρεται να έχουν αγγίξει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το ύψος του ποσού έθεσε σε… κίνηση τις κινεζικές αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν έλεγχο για να ερευνήσουν εάν προκύπτει παραβίαση των κινεζικών capital controls και άλλη παράνομη δραστηριότητα.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα