Πράσινη σαλάτα με ροκφόρ και καρύδια

Υλικά

  • 4-5 άτομα
  • 600 γραμ πράσινες σαλάτες (iceberg, σπανάκι, αντίδια, μαρούλι, κόκκινη λόλα, άνηθο)
  • 1 αχλάδι καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 60 γραμ καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 150 γραμ ροκφόρ κομμένο σε μικρούς κύβους
  • για τη σάλτσα
  • 1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ σούπας μπαλσάμικο
  • 1 κουτ γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπρικάκι ζεσταίνουμε το μπαλσάμικο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί. Το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα σέικερ χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με το μείγμα μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να περιμένει.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα καθαρά πράσινα φύλλα των λαχανικών ανακατωμένα. Σκορπάμε από πάνω τα κομματάκια του αχλαδιού, του ροκφόρ και πασπαλίζω με τη καρυδόψιχα.

Φυλάμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα σκεπασμένη.

Πριν τη σερβίρω την περιχύνω με τη σάλτσα και ανακατεύω καλά.

Πηγή: cookpad.com

Σχετικά άρθρα