Πώς η εξαγορά του Alpha θα επηρεάσει τις κινήσεις του Μαρινάκη στο τηλεοπτικό τοπίο;

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτούν από εδώ και πέρα οι κινήσεις Μαρινάκη στο τηλεοπτικό πεδίο, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Alpha από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Κι αυτό διότι οι συνθήκες στην τηλεοπτική αγορά αλλάζουν άρδην! Η πίτα μειώνεται δραστικά… Ενώ το κομμάτι που αφήνει ο leader θα διεκδικήσουν με αξιώσεις τα υπάρχοντα κανάλια, δηλαδή ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1 και OPEN, με αποτέλεσμα για όσους αποκτήσουν τηλεοπτική άδεια χωρίς να διαθέτουν κανάλι να καθίσταται δυσχερής η θέση τους στην αγορά.

Με άλλα λόγια το παιχνίδι δυσκολεύει ουσιαστικά για κάποιον που θα πρέπει να «χτίσει» από μηδενική βάση έναν τηλεοπτικό σταθμό, έναντι των υπολοίπων που είναι ήδη μέσα στο χορό!

Ακόμα και για το OPEN που μόλις ξεκίνησε οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι κατά τι καλύτερες, από κάποιον που θα ξεκινήσει στο μέλλον!

Ενδεχομένως το «κλειδί» να βρίσκεται στην ταινιοθήκη του MEGA… Αν δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης καταφέρει να την αποκτήσει ώστε να μην ξεκινήσει από το μηδέν, ίσως εξασφαλίσει καλύτερη εκκίνηση! Βεβαίως μένει να αποδειχθεί, διότι, αφενός το κόστος του καναλιού θα εκτοξευθεί και αφετέρου πάντα θα υπάρχουν αμφιβολίες κατά πόσο η εν λόγω ταινιοθήκη μπορεί να είναι ελκυστική σε ένα άλλο περιβάλλον (εκτός MEGA).

Κατά τα άλλα ο χρόνος που θα εισέλθει το νέο κανάλι στην αγορά – επίσης, έχει τη σημασία του… Αφού όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ όλα συνηγορούν ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Άρα πριν τον Μάιο αποκλείεται να υπάρχει νέο κανάλι.

Πηγή: enimerosi24.gr

Σχετικά άρθρα