Υπόθεση Παπαευαγγέλου: Εισαγγελική παρέμβαση για τον πρώην αντιπρόεδρο της Jumbo

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και στη χώρα μας από την εμπλοκή του Έλληνα τέως αντιπροέδρου της εταιρείας Jumbo στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές.

Η παραγγελία δόθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα με την προοπτική να τεθούν επί τάπητος οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές τον Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με έρευνα των Κινεζικών αρχών, φέρεται να είχε συστήσει προσωπική εταιρεία μέσω της οποίας έκανε πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της χρήσης POS.

Την ίδια περίοδο που γίνονταν οι πωλήσεις ακινήτων, ωστόσο, στην Κίνα είχαν επιβληθεί κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη. Οι αγοραστές φέρονται ότι ξεπερνούσαν τα εμπόδια στην κίνηση κεφαλαίων μέσω της χρήσης των POS, και παράλληλα έμπαιναν στο πρόγραμμα της «χρυσής βίζας» (και των προνομίων της).

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έρευνα για το θέμα διενεργεί και η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η διοίκηση της Jumbo πάντως ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση αφορά προσωπική δραστηριότητα του κ. Παπαευαγγέλου και δεν σχετίζεται με την εταιρεία.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα