Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Επικίνδυνο ισλαμιστή χαρακτήρισε τον Κασόγκι

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενημέρωσε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι θεωρούσε τον δολοφονημένο Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι επικίνδυνο ισλαμιστή, όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο πρίγκιπας φέρεται να έκανε αυτή τη δήλωση σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι, αλλά προτού η Σαουδική Αραβία παραδεχθεί ότι δολοφονήθηκε.

Πάντως, το Ριάντ έχει διαψεύσει τις πληροφορίες της Washington Post και των New York Times.

Ο Κασόγκι δολοφονήθηκε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου, ενώ το πτώμα του δεν έχει ακόμη βρεθεί. Το Ριάντ διαψεύδει ότι η βασιλική οικογένεια εμπλέκεται στη δολοφονία του δημοσιογράφου και τονίζει ότι «είναι αποφασισμένη να βρει όλα τα στοιχεία».

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Κούσνερ και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν δήλωσε ότι ο Κασόγκι ήταν μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ανέφερε σε άρθρο της η Washington Post.

Αυτή η τηλεφωνική συνδιάλεξη έγινε στις 9 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ επίσης προέτρεψε τον Λευκό Οίκο να διατηρήσει την σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία.

Σε ανακοίνωσή της προς την εφημερίδα η οικογένεια του Κασόγκι διέψευσε ότι ο δολοφονημένος δημοσιογράφος ήταν μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κάτι που και ο ίδιος έχει διαψεύσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια.

«Ο Τζαμάλ Κασόγκι δεν ήταν με κανέναν τρόπο επικίνδυνος. Ο ισχυρισμός περί αντιθέτου είναι γελοίος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα