Αρχική / Διατροφή / Συνταγές / Ορεκτικά / Ομελέτα φούρνου με πατάτες
omelata fournoy patates

Ομελέτα φούρνου με πατάτες

Ομελέτα στο φούρνο με πατάτες, λουκάνικο, μανιτάρια και φανταστικά ροκφοροψωμάκια. Η πιο ωραία ομελέτα φούρνου που έχετε δοκιμάσει. Τα ροκφοροψωμάκια δεν θα προλάβετε καν να τα βγάλετε από το ταψί!

Υλικά Συνταγής

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 5-6 ασπρομανίταρα μεγάλα
  • 4 πατάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα)
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
  • 200 γραμ. φέτα σε τρίμα
  • λίγη φρυγανιά

Για τα ροκφοροψωμάκια

  • 5 φέτες ψωμί
  • 50 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 150 γραμ. ροκφόρ μαλακό

Εκτέλεση

Για την ομελέτα στο φούρνο

Για να φτιάξουμε την πιο αφράτη ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Κόβουμε τις πατάτες σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε στο λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν. Όχι όμως, να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα. Απλά να μελώσουν.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το λουκάνικο ψιλοκομμένο κι αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.

Λαδώνουμε πυρίμαχο τετράγωνο ταψάκι. Πασπαλίζουμε φρυγανιά και στα πλαϊνά του ταψιού.
Αδειάζουμε τα λαχανικά με τα λουκάνικα στο ταψί.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το τυρί. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί.

Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 160 βαθμούς C μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα η ομελέτα. Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.

Για τα ροκφοροψωμάκια

Κόβουμε το ψωμί στα 4 ή στα 6. Σε μπολ ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με το μαλακό ροκφόρ. Αλείφουμε κάθε κομμάτι ψωμί με την πάστα τυριού. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα καταψύξουμε για μήνες. Σε αυτή την περίπτωση παγωμένα τα βάζουμε στον καυτό φούρνο.

Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C να ροδίσουν καλά για περίπου 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε μπόλικο κόκκινο πιπέρι. Ζεστά είναι ακαταμάχητα αλλά και κρύα είναι ιδανικά για μπουφέ.

Πηγή: argiro.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X
[contact-form-7 id="192177" title="Popup"]