Το ζήτημα των συντάξεων στο τραπέζι του Eurogroup της Δευτέρας

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το ζήτημα της μη εφαρμογής από την 1η Ιανουαρίου του μέτρου για τη μείωση των συντάξεων, με το οικονομικό επιτελείο να επαναλαμβάνει ότι δεν θα επιφέρει απώλεια του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019. Μία πρώτη γεύση για τις προθέσεις των Ευρωπαίων αναμένεται να διαφανεί στο περιθώριο των συζητήσεων κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα, το οποίο θα συνέλθει σε δύο γύρους, στον πρώτο θα τεθούν τα σχέδια των προϋπολογισμών των κρατών μελών και η γνωμοδότηση της Κομισιόν για τον ιταλικό προϋπολογισμό, ενώ στον δεύτερο θα συζητηθεί η εμβάθυνση της ΟΝΕ. Η οριστική απόφαση πάντως για το ελληνικό αίτημα, αναμένεται είτε σε έκτακτη συνεδρίαση στις 19 Νοεμβρίου, είτε στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς στις 3 Δεκεμβρίου.

«Βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά στην αποτροπή της περικοπής των συντάξεων για λόγους που έχουμε εξηγήσει, ότι είναι δηλαδή μέτρο αχρείαστο δημοσιονομικά καθώς μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και χωρίς την εφαρμογή του.», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: ert.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X