Greek Mafia: Συμβόλαιο θανάτου σε βάρος δικαστού είχε αναλάβει το θύμα της Ακτής Κονδύλη

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον πόλεμο της νύχτας και τη δράση της Greek Mafia. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο 38χρονος που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στην Ακτή Κονδύλη, μία ημέρα πριν από την εκτέλεση Μακρή, φέρεται να είναι αυτός που είχε αναλάβει να σκοτώσει την πρόεδρο Εφετών, Παρασκευή Καλαϊτζή, το 2012.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το πρώτο «συμβολαίου θανάτου» εις βάρος δικαστικής λειτουργού υπογεγραμμένο από ηγετικά μέλη της «Greek Mafia», περιελάμβανε σχέδιο Α και Β.

Το πρώτο σχέδιο δολοφονίας της προέδρου Εφετών, Παρασκευής Καλαϊτζή, περιελάμβανε την εκτέλεση της ίδιας και του αστυνομικού συνοδού της με τη χρήση δύο πολεμικών καλάσνικοφ και τριών πιστολιών.

Αυτό το σκέλος εξόντωσης της δικαστικής λειτουργού απέτυχε γιατί ο Ε.Ζ. συνελήφθη στις 5 Νοεμβρίου 2012.

Οι εντολείς της δολοφονίας της πέρασαν άμεσα στο plan B, με την τοποθέτηση μιας μεγάλης βόμβας, από μικτό «κλιμάκιο» κρούσης, ποινικών και αντιεξουσιαστών, που είχαν εντολή… βιντεοσκόπησης της τοποθέτησης και έκρηξης.

Η βόμβα εξερράγη στις 22 Νοεμβρίου 2012, με τη σημερινή αρεοπαγίτη να γλιτώνει από καθαρή τύχη γιατί το… υπνοδωμάτιο ήταν σε γωνιακό σημείο, από αυτό που εκτονώθηκε το ωστικό κύμα προκαλώντας την κατάρρευση τοίχων και του πατώματος.

Οι παραπάνω συγκλονιστικές αποκαλύψεις, μέρος των οποίων είχε γίνει γνωστό μετά τις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς ενός εκ των τριών ηγετικών μελών της «Greek Mafia», αναβιώνουν στη δίκη της υπόθεσης που έχει ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2018 και εξελίσσεται έως σήμερα.

Σημειώνεται πως ο Ε.Ζ., μέχρι να τραυματιστεί από τα πυρά του καλάσνικοφ των επίδοξων δολοφόνων του στις 29 Οκτωβρίου, είχε παρευρεθεί… μία φορά στη δίκη, καθώς ήταν κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα