Μπορεί να είναι τρυφερός στο σεξ αλλά να μην νιώθει τίποτα για εμένα;

Βρίσκομαι σε μια ερωτική κατάσταση η οποία με δυσκολεύει και με διχάζει. Δεν μπορώ να καταλάβω αν έχει συναισθήματα για μένα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται ένας άντρας να είναι ιδιαίτερα τρυφερός στο σεξ να αγκαλιάζει σφιχτά και να φιλάει με διάρκεια,  χωρίς να τρέφει το παραμικρό συναίσθημα.

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Φρόσω Φωτεινάκη:

Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, δεν είναι συχνά εναρμονισμένη με την συνολική συμπεριφορά του ίδιου ατόμου στη σχέση. Για παράδειγμα ένας ιδιαίτερα τρυφερός σύντροφος μπορεί να προτιμά ένα πιο σαρκικό και έντονο σεξ, ενώ ένας άνδρας με αμιγώς σεξουαλικό και όχι συναισθηματικό ενδιαφέρον προς μια γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ με αγκαλιές και φιλιά, όπως περιγράφετε και στο μήνυμά σας.

Συχνά, παρατηρώ στο γραφείο πως οι άνθρωποι προσπαθούμε να πιαστούμε από κάτι, από μια συμπεριφορά, από μια κίνηση του άλλου για να αισθανθούμε πως μας θέλει, πως επιθυμεί από εμάς μια σχέση, κάτι πιο ολοκληρωμένο και σταθερό. Συχνά κλείνουμε τα μάτια σε μια αλήθεια που μας απογοητεύει και κοιτάμε επιλεκτικά τις συμπεριφορές που μας κάνουν να νιώθουμε αποδεκτοί. Σας προτρέπω να κοιτάτε το σύνολο της συμπεριφοράς αυτού του άνδρα, για παράδειγμα δείχνει ενδιαφέρον στο να σας γνωρίσει; Επιθυμεί να κάνετε πράγματα παρέα; Νοιάζεται για εσάς, για την καθημερινότητά σας, για το πώς νιώθετε; Και κυρίως, είναι συναισθηματικά διαθέσιμος για εσάς;

Η συνολική ματιά σας στη σχέση αυτή θα σας βγάλει από τη σύγχυση και τη δυσκολία που αναφέρετε, και μην ξεχνάτε φυσικά το σπουδαιότερο:

Για να πάρουμε τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε, χρειάζεται να απευθύνουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις σε εκείνον που έχει τις απαντήσεις.

Φρόσω Φωτεινάκη
MBACP Συμβουλευτική Ψυχολόγος
Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια
Τ: 211 1845239 Κ: 6981015684
http://efrosynifotinaki.gr
facebook.com/Φρόσω Φωτεινάκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος MBACP

Σχετικά άρθρα