Μουστάρδα: Είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής ή όχι;

Βάζω στο φαγητό μου αρκετή μουστάρδα (σε κρέατα, σαλάτες κλπ.), επειδή δίνει ωραία γεύση με πολύ λίγες θερμίδες. Τελικά, είναι καλή ή κακή συνήθεια; Μπορεί να μου δημιουργήσει άλλα προβλήματα;

Στο ερώτημά σας απαντά η Αθανασία Αντιόχου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αυτή η συνήθεια που έχεις με την μουστάρδα δεν θα σου πω ότι είναι κάτι κακό, αφού και στις διατροφές πολλές φορές εμείς οι διαιτολόγοι προτείνουμε την μουστάρδα για γεύση αντί για κέτσαπ που έχει ζάχαρη.

Ωστόσο αυτό που θα σου πρότεινα είναι να προσέχεις να επιλέγεις απαλές μουστάρδες με τα λιγότερα συντηρητικά, χρωστικές κ.α.

Επίσης, προσπάθησε να την αντικαταστήσεις και με κάποια άλλα ντρέσινγκ όπως:

  1. ½ κουτ. της σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. της σούπας γιαούρτι + 1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού + 1 κουτ. του γλυκού ξύδι + αρωματικά ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις (θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο κλπ.) + αλάτι + πιπέρι
  2. 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο + 2 κ.σ μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη) + 1 κ.σ ξύδι + 1 κγλ. μέλι + λίγο σκόρδο (προαιρετικά)
  3.  ½ κουτ. της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά + 1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα + 1 κουτ. της σούπας γιαούρτι + πιπέρι

Αντιόχου Αθανασία

Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

[email protected]

Διαβάστε περισσότερα

Λάχανο καρότο με πράσινο μήλο και βινεγκρέτ με μέλι και μουστάρδα

Σχετικά άρθρα