«Ψυχρός πόλεμος»:Το αριστούργημα του Παβλικόφσκι για τον έρωτα!

Το αιώνιο θέμα του Έρωτα στο μεγαλείο του αποθεώνεται στην ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι . Μια ιστορία αγάπης αληθινή παρμένη από τη ζωή των γονιών του σκηνοθέτη, που σε κάνει να κλαις με λυγμούς αν είσαι απ’ αυτούς που δεν αγάπησαν και δεν αγαπήθηκαν ποτέ με τόσο πάθος!!

Κι όμως είναι αληθινή ιστορία! Άρα, μπορούμε οι άνθρωποι ν’αγαπήσουμε έτσι βαθιά, αρκεί να πιστέψουμε στην αγάπη, στον εαυτό μας και στον υπέροχο άνθρωπο που υπάρχει εκεί έξω και προορίζεται για μας!!

Τι κρίμα να φύγουμε από τη ζωή χωρίς να έχουμε νιώσει αυτήν τη λαχτάρα αλλά και την πληρότητα στην ένωση με τον άλλο!! Φυσικά, πέρασαν άπω “40 κύματα”  για να αποδεχθούν και να μην τρομάξουν στην παράδοση τους στο αίσθημα και στην κατάκτηση ο ένας του άλλου.

Μια ταινία συγκλονιστική όπως ήταν άλλωστε και η προηγούμενη του Παβλικόφσκι «Ida» που κέρδισε και το Όσκαρ ξενόγλωσσης.

Ατμοσφαιρική, πάντα μαυρόασπρη, με εκπληκτικούς ηθοποιούς!!

Ένα κομψοτέχνημα!!

Μην τη χάσετε!!

Αννα Δρούζα

 

Πληροφορίες για την ταινία

Σκηνοθεσία: Πάβελ Παβλικόφσκι
Πρωταγωνιστούν: Τζοάνα Κούλιγκ, Τόμας Κοτ, Μπόρις Σικ, Αγκάτα Κουλέζα, Σεντρίκ Καν, Ζαν Μπαλιμπάρ

Ο βραβευμένος με Oscar σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Ida, Pawel Pawlikowski σκηνοθετεί την παθιασμένη ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι. Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Οι ταινίες της εβδομάδας

Σχετικά άρθρα