Αρχική / Ψυχολογία / Teens / Έμαθαν οι γονείς μου ότι έχω σχέση και έγινε χαμός! Αναγκάζομαι να το κρύβω…
ggoneis fonazoyn se efivo paidi

Η 15χρονη Ματίνα ρωτά

Έμαθαν οι γονείς μου ότι έχω σχέση και έγινε χαμός! Αναγκάζομαι να το κρύβω…

Είμαι 15 χρόνων. Πρόσφατα βγήκα με το αγόρι μου. Είμαστε ένα μήνα σχεδόν μαζί και ήταν η δεύτερή μας βόλτα. Μας είδε ο μπαμπάς μου όμως. Με φώναξε να μπω στο αμάξι και πήγαμε σπίτι. Εκεί έγινε ένας χαμός καθώς ήταν η πρώτη μου σχέση και δεν είχα πει τίποτα σε κανέναν γιατί ήθελα να σιγουρευτώ πως είναι κάτι σοβαρό πρώτα. Τέλος πάντων, μου είπαν «κομμένες οι έξοδοι» και μου πήραν το κινητό και άρχισαν το ψάχνουν. Μάταια βέβαια αφού δεν βρήκαν κάτι. Είπα πως το παιδί ήταν φίλος μου προσπαθώντας να ηρεμήσω την κατάσταση άλλα δεν φάνηκε να με πιστεύουν και όποτε το θυμάται ο μπαμπάς μου το θέμα το αναφέρει.

Τέλος πάντων, είπα στη μαμά μου για το παιδί και δεν το δέχεται με τίποτα. Είπε πως πλέον δεν μου έχει άλλη εμπιστοσύνη και να χωρίσω. Έκανα μια συζήτηση με το παιδί και του είπα πώς έχει η κατάσταση και είπαμε να το κρατήσουμε κρυφό δηλαδή όχι βόλτες όχι μηνύματα κτλ κτλ μόνο σχολείο να βρισκόμαστε. Οι γονείς του ξέρουν για μένα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Έχω συζητήσει το θέμα με τη μαμά μου, δηλαδή πως είναι φυσιολογικό άλλα δεν αλλάζει γνώμη κυρίως γιατί ο μπαμπάς μου είναι πολύ αυστηρός.. Η μαμά μου πιστεύει πως δεν το έχω τελειώσει με το παιδί και πως αν μάθει πως είμαστε ακόμα μαζί, θα το πει στον μπαμπά μου και θα γίνει χαμός. Πείτε μου τι να κάνω. Αυτές οι δυο εβδομάδες είναι ένα μαρτύριο για μένα. θέλω και να είμαι με το παιδί και να μη μαλώνω με τους γονείς μου.

agapi

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Αγαπητή αναγνώστρια,
Η δεύτερη βόλτα με το αγόρι σου έγινε η αφορμή να δημιουργηθεί όλη αυτή η αναστάτωση με τους γονείς σου. Παρόλο που η κατάσταση μοιάζει να είναι δύσκολη, εσείς προσπαθείτε να κρατήσετε αυτήν τη σχέση και αυτό δείχνει ότι έχετε συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Έχεις συναισθήματα για το αγόρι σου και για τους γονείς σου και μοιάζει σαν να πρέπει να διαλέξεις.
Η τόσο έντονη αντίδραση των γονιών σου ίσως δείχνει και μια δυσκολία στην μεταξύ σας επικοινωνία. Πολλές φορές, τέτοιες αντιδράσεις κρύβουν μια έλλειψη εμπιστοσύνης ή και έναν κρυμμένο φόβο για μια κατάσταση.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό ίσως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μιλήσεις με τους γονείς σου σχετικά με το τι είναι αυτό που τους τρομάζει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα βοηθούσε να τους μιλήσεις για το πως εσύ αισθάνεσαι με την συμπεριφορά τους, το πόσο σε έχει στεναχωρήσει όλη αυτή η κατάσταση.

Το να έχεις συναισθήματα για ένα αγόρι στην ηλικία που είσαι είναι απολύτως φυσιολογικό. Οι γονείς μπορούν να έχουν έναν καθοδηγητικό ρόλο, υποστηρίζοντας τους εφήβους να διαχειρίζονται τυχόν δυσκολίες. Φαίνεται να προσπαθείς να διεκδικήσεις τον χώρο σου στην προσωπική σου ζωή και την εμπιστοσύνη των γονιών σου αλλά αυτό γίνεται σταδιακά, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να είσαι υπεύθυνη και να αναλάβεις τις συνέπειες των επιλογών σου, σε διάφορους τομείς της ζωής σου. Μια σχέση εμπιστοσύνης χτίζεται με την συμμετοχή και των δύο πλευρών.

Ντέντε Δήμητρα
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, MSc
dede_dimitra@yahoo.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X