Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo

Η αρχή για το «Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος» με αυτεπάγγελτη εντολή που εξέδωσε η επικεφαλής της, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαϊρη, προχώρησε στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην αντιπρόεδρου της Jumbo, Ευάγγελου Παπαευαγγέλου και εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο διακίνησης μαύρου χρήματος μέσω των επίμαχων αγοραπωλησιών.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου ήδη η υπόθεση διερευνάται από την Οικονομική Εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν οι πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους επενδυτές από τον αντιπρόεδρο της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την έρευνα των Κινεζικών αρχών, ο κ. Παπαευαγγέλου φέρεται να έχει προβεί σε πωλήσεις αξίας τουλάχιστον 40 εκατομμυρίων ευρώ μέσω της χρήσης POS και ενώ στην Κίνα είχαν τεθεί σε ισχύ κεφαλαιακοί έλεγχοι (capital controls) με αποτέλεσμα αυτή η πρακτική να είναι παράνομη.

«Δεν υπάρχει βρώμικο χρήμα»

Ανακοίνωση σχετικά με τη δραστηριότητα της εταιρείας DESTINY ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ γύρω απ’ την υπόθεση πώλησης ακινήτων σε Κινέζους μέσω POS εξέδωσε πριν τρεις ημέρες ο πρώην αντιπρόεδρος της Jumbo Ευάγγελος Παπαευαγγέλου. Με αυτήν επαναλαμβάνει ότι ουδεμιά σχέση δεν έχουν οι δραστηριότητες της εταιρείας συμφερόντων του με την εταιρεία του κ. Βακάκη και υποστηρίζει ότι όλα έγιναν «με καθόλα νόμιμο τρόπο» και πως «δεν υπάρχει βρώμικο χρήμα».

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα