Παραδόθηκε η σορός του Κατσίφα – Την Πέμπτη η κηδεία

Σε γραφείο τελετών στη Δερβιτσάνη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τετάρτης η σορός του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, η οποία παραδόθηκε στην οικογένειά του από τις αλβανικές αρχές δέκα μέρες μετά από τον θάνατό του.

Η σορός του 35χρονου θα παραμείνει στο σπίτι της οικογένειας όλη την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη, στις 13:00 θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού, η νεκρώσιμος ακολουθία.

Οι αλβανικές αρχές, μετά και από παρέμβαση του Αλβανού προέδρου, Ιλίρ Μέτα, έδωσαν το «πράσινο φως» για να παραλάβει το σώμα του 35χρονου η οικογένειά του και να τον θάψει, όπως ζητούσε όλες αυτές τις μέρες.

Νωρίτερα, είχε παρενέβη και ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, ο οποίος είχε ζητήσει να δοθεί η σορός του Κατσίφα για να ταφεί «σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση και να γαληνέψουν οι ψυχές όλων».

Μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος της οικογένειας Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου, το οποίο και παρέδωσε στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Πούλμαν από όλη την Ελλάδα στους Βουλιαράτες

Διάχυτη είναι η ανησυχία στις αλβανικές αρχές για το πλήθος κόσμου που αναμένεται να δώσει το παρών στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ήδη, έχουν δηλώσει πως θα παραβρεθούν βορειοηπειρωτικά σωματεία, ενώ ναυλώνονται πολλά πούλμαν από όλη την Ελλάδα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για τουλάχιστον 2.000 άτομα στην κηδεία του δολοφονηθέντος ομογενούς.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα