7 μικρά καθημερινά μυστικά μιας ευτυχισμένης σχέσης

Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας το μυστικό της τέλειας σχέσης. Σίγουρα πάντως το να κάνεις ηχηρές εξομολογήσεις στα social media και να ποστάρεις συνέχεια φωτογραφίες σας δεν κάνει τη σχέση σας ευτυχισμένη! Το μυστικό βρίσκεται στα απλά, καθημερινά, φαινομενικά ασήμαντα πράγματα που είναι και το… αλατοπίπερο μιας σχέσης!

Ποια είναι αυτά;

Καλός ύπνος

Αν δεν κοιμάσαι καλά, δεν είσαι σε καλή διάθεση και αυτό βγαίνει προς τα έξω και σαφώς μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις με τον σύντροφό σου που ενίοτε λειτουργεί ως σάκος του μποξ για σένα. Αυτό μπορεί εννοείται να συμβεί και αντίστροφα. Άλλωστε ο σωστός ύπνος κάνει καλό όχι μόνο στην ψυχική αλλά και στη σωματική σου υγεία και αποτελεί-μαζί με το σεξ- παράγοντα μακροζωίας!

Αν μένετε μαζί, είναι όμορφο να ορίσετε μια κοινή ώρα ύπνου, χωρίς να καταπιέζετε φυσικά ο ένας τον άλλο. Θα σας φέρει πιο κοντά.

Μικρές εκπλήξεις – Να του δείχνεις ότι τον νοιάζεσαι

zeygari vroxi

Η αγάπη φαίνεται σε απλά και καθημερινά πράγματα… Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι πολύ σημαντικό. Μπορείς να του φτιάξεις ένα καφέ ή καλύτερα ένα γλυκάκι, να του στείλεις ή να του γράψεις ένα τρυφερό μήνυμα, να του κάνεις μια μικρή έκπληξη, να τον φροντίσεις όταν είναι άρρωστος…

Όταν και οι δυο σύντροφοι κάνουν τέτοιες μικρές εκπλήξεις, τότε, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυξάνονται τα επίπεδα τρυφερότητας και εγγύτητας στη σχέση.

Να κάνετε κομπλιμέντα και να ευχαριστείτε ο ένας τον άλλο

Τίποτα δεν εννοείται σε μια σχέση. Είναι πολύ σπουδαίο τόσο για σένα όσο και για εκείνον να ανταλλάσσετε θετικά σχόλια, “μπράβο” και “ευχαριστώ”. Θέλεις να είναι κοντά σου και να σε στηρίζει κάθε στιγμή και το ίδιο κάνεις κι εσύ!

Δεν θεωρείται δεδομένο ότι επειδή είσαι μαζί του εγκρίνεις και θαυμάζεις όλες τις επιλογές του. Είναι καλό να του εκφράζεις τα θετικά του και να μην τονίζεις μόνο τα αρνητικά του, όπως όλοι έχουμε την τάση να κάνουμε.

Επίσης εκφράζοντας τη γνώμη σου για σκέψεις και πράξεις του έρχεστε πιο κοντά γιατί καταλαβαίνει τι σου αρέσει και τι δεν σου αρέσει και θα πράξει ανάλογα σε αντίστοιχες επόμενες περιστάσεις!

Φυσική επαφή: αγγίγματα, φιλιά και αγκαλιές

agkalia

Η σωματική επαφή σε ένα ζευγάρι είναι πολύ σημαντική. Και δεν μιλάμε μόνο για τη σεξουαλική ζωή. Η σωματική επαφή μπορεί να είναι κάτι πιο απλό αλλά ενίοτε πιο ουσιαστικό! Μια αγκαλιά όταν είναι στενοχωρημένος, ένα κλεφτό άγγιγμα όταν είστε κάπου με κόσμο και δεν θέλετε να είστε διαχυτικοί, ένα πεταχτό φιλί στο στόμα ή καλύτερα στον ώμο ή στο λαιμό, να περπατάτε χέρι-χέρι.

Η σωματική επαφή ανεβάζει τα επίπεδα της οξυτοκίνης στο αίμα και επομένως μειώνει το στρες και ανεβάζει τη διάθεση!…

Να ζητάς “συγγνώμη” όταν φταις

Καλό είναι να μην κάνεις πράγματα που πληγώνουν τον άλλο. Αλλά άνθρωποι είμαστε… Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λάθη… Τουλάχιστον όταν κάνεις τα λάθη, να τα παραδέχεσαι και να ζητάς “συγγνώμη”. Θα εκτιμηθεί. Από εκεί και πέρα, αν έχεις κάνει κάτι πολύ φοβερό, εξαρτάται από τον άλλον αν θα σε συγχωρέσει…

Να εκφράζεις αυτό που θες αντί να κατηγορείς τον άλλον ότι δεν το κάνει!

Οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν αυτό σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Περιμένουν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο ο φίλος τους θα μαντέψει αυτό που θέλουν και θα το κάνει! Ε δεν είναι μάντης! Άνθρωπος είναι! Και δεν έχει μαντικές ικανότητες! Σταμάτα να γκρινιάζεις λοιπόν εκ των υστέρων και εκφράσου ξεκάθαρα εξ αρχής!

Βρείτε χρόνο να μιλάτε γι’ αυτά που σας απασχολούν!

Ένα μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας είναι η έλλειψη χρόνου. Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο και στις σχέσεις που πολλές φορές δεν βρίσκουν χρόνο να κάνουν πράγματα μαζί αλλά κυρίως δεν βρίσκουν χρόνο να μιλήσουν! Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις ποιοτικό χρόνο για να μοιράζεσαι τα προβλήματα και τις ανησυχίες σου με τον φίλο σου. Όλο αυτό σας φέρνει πιο κοντά και δυναμώνει τη σχέση σας!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από huffingtonpost.com

 

 

 

Σχετικά άρθρα