Οι ταινίες της εβδομάδας

Αυτή την εβδομάδα, η Κλερ Φόι γίνεται το «Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης», φέρνοντας ξανά στη μεγάλη οθόνη την Λίσμπετ Σαλάντερ, την πιο cult φιγούρα των βιβλίων του Στιγκ Λάρσον.

 

Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης

Σκηνοθεσία: Φέντε Αλβάρεζ
Πρωταγωνιστούν: Κλερ Φόι, Σβέριρ Γκούντνασον, Λακίθ Στάνφιλντ, Σίλβια Χεκς

H Lisbeth Salander, η cult φιγούρα και ομώνυμος χαρακτήρας της σειράς βιβλίων Millenium του Stieg Larsson, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με την ταινία Το Κορίτσι στον Ιστό της Αράχνης, η οποία αποτελεί και την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του τρομερά επιτυχημένου βιβλίου του David Lagercrantz. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτόκλητης τιμωρού η Claire Foy, σταρ της σειράς «The Crown» και κάτοχος Χρυσής Σφαίρας για το ρόλο της Βασίλισσας Ελίζαμπεθ. Σκηνοθέτης ο Fede Alvarez, δημιουργός του αναπάντεχου blockbuster «Μην Ανασαίνεις» (“Don’t Breathe”).

 

Ληστεία στο Μουσείο

Σκηνοθεσία: Αλόνσο Ρουιζπαλάθιος
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Λιν Ζιλμάρτιν

Αργυρή Άρκτος Καλύτερου Σεναρίου στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου & Βραβείο Σκηνοθεσίας Της Πόλης Των Αθηνών στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Σχεδόν 30χρονών ο Χουάν και ο Μπένχαμιν δεν λένε να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να τελειώσουν την κτηνιατρική σχολή. Αντιθέτως είναι βολεμένοι στην άνετη γειτονία τους στο Mexico City, μια μεξικανική εκδοχή Αμερικάνικου προάστειου. Κατά την διάρκεια ενός σημαδιακού Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν διαπράττοντας την πιο διάσημη ληστεία αρχαιοτήτων στην Μεξικανική ιστορία. Αφήνοντας για λίγο τα οικογενειακά παραδοσιακά δείπνα και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ασφάλειας λόγω Χριστουγέννων, εισβάλουν λαθραία στο εμβληματικό Εθνικό Ανθρωπολογικό μουσείο και αφαιρούν τα πιο πολύτιμα κομμάτια, μπλέκοντας σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει για πάντα την ζωή τους.

 

Η Κοιλάδα των Σκιών

Σκηνοθεσία: Γιόνας Μάτζοφ Γκιουλμπράντσεν
Πρωταγωνιστούν: Αντάμ Εκελί, Καθρίν Φάγκερλαντ, Γιούργκεν Λάνγκελε

Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ από την Νορβηγία. Ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά, σε ένα μικρό χωρίο της Νορβηγίας, ο Ασλάκ ζει με τη μητέρα του Αστρίντ. Ένα τραγικό γεγονός θα οδηγήσει τον Ασλάκ στο σκοτεινό δάσος πίσω από το σπίτι. Είναι όμως τα γεγονότα ή η φαντασία του που τον καθοδηγεί;

 

Μη με Αγγίζεις

Σκηνοθεσία: Αντίνα Πιντίλιε
Πρωταγωνιστούν: Λόρα Μπένσον, Τόμας Λεμαρκίς, Ντερκ Λανζ

Η ταινία της Αντίνα Πιντίλιε που κέρδισε τη Χρυσή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου. Μαζί, μια σκηνοθέτης και οι χαρακτήρες της μπαίνουν σε ένα προσωπικό ερευνητικό πρόγραμμα για την οικειότητα. Στο ρευστό σύνορο μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας, το φιλμ ακολουθεί τα συναισθηματικά ταξίδια της Laura, του Tomas και του Christian, προσφέροντας μια βαθιά διορατικότητα στη ζωή τους.

 

Το Μυστικό της Πέτρα

Σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες
Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Λένι, Μαρίζα Παρέδες, Χοάν Μποτέι, Αλεξ Μπρέντεμουλ

Η νέα ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου της «Όμορφης Νιότης» (“Hermosa Juventud”, Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής, Διεθνές Φεστιβάλ Καννών 2014) με την Μπάρμπαρα Λένι, (“Magical Girl” & “Contratiempo”), έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του 71ου Φεστιβάλ Καννών. Η Πέτρα δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα της. Όλη της την ζωή τής έκρυβαν επιμελώς την ταυτότητά του. Μετά το θάνατο της μητέρας της, ξεκινά μια έρευνα που την οδηγεί στον Γιάμε, έναν διάσημο καλλιτέχνη αλλά παράλληλα και έναν άνθρωπο που μπορεί να γίνει αδίστακτος με την πρόφαση της μαθητείας στο πλάι του.

 

Overlord

Σκηνοθεσία: Τζούλιους Εϊβερι
Πρωταγωνιστούν: Γιοβάν Αντέπο, Γουάιατ Ράσελ, Ματίλντ Ολιβιέ, Τζον Μαγκάρο

Λίγες μόλις ώρες πριν την απόβαση στη Νορμανδία, μια ομάδα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών πέφτει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία για να πραγματοποιήσει μια αποστολή που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εισβολής. Στόχος τους η ανατίναξη ενός ραδιοφωνικού πύργου στην κορυφή μιας οχυρωμένης εκκλησίας. Όμως για να το καταφέρουν, θα πρέπει να μπουν σε ένα μυστηριώδες εργαστήριο των Ναζί που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία και εκεί θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με εχθρούς που κανείς στον κόσμο δεν είχε αντικρίσει ξανά… Από τον παραγωγό Τζέι Τζέι Έιμπραμς, το Overlord είναι μια συναρπαστική περιπέτεια δράσης με απρόσμενη και φρικιαστική τροπή που ανεβάζει τους παλμούς.

 

Πηγή: elculture.gr

Σχετικά άρθρα