Δεσμεύτηκαν οι μετοχές του Μ. Σάλλας – Τι απαντά ο ίδιος;

Για τη δέσμευση των μεριδίων του στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα τοποθετήθηκε σήμερα, ύστερα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Μιχάλης Σάλλας.

«Δεν θεωρώ τυχαίο ούτε τον χρόνο ούτε τα κίνητρα των χθεσινών διαρροών προς τον Τύπο, συγκεκριμένης δημόσιας αρχής», είπε ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Τράπεζας Πειραιώς και πρόσθεσε:

«Η δέσμευση για την οποία κάνουν λόγο τα δημοσιεύματα, πέραν του ότι ανάγεται σε παρελθόντα χρόνο και έχει ήδη προσβληθεί ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών, δεν αφορά εμένα προσωπικά, αφού δεν είμαι μεριδιούχος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Αφορά την πολυμετοχική LYKTOS PARTICIPATIONS, εταιρία αποκλειστικού σκοπού, στην οποία συμμετέχω ως μέτοχος.

»Η εταιρία, ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε υπόθεση σχετική με την Τράπεζα Πειραιώς και ο σκοπός που δημιουργήθηκε ήταν η συμμετοχή και η ανάπτυξη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας. Η δέσμευση των μεριδίων από την Αρχή συνδέθηκε ανεξήγητα με δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς σε επιχειρηματικό όμιλο, το οποίο από μηνών έχει εξοφληθεί ολοσχερώς, και ουδόλως αφορά τη LYKTOS PARTICIPATIONS».

Σύμφωνα με τον κ. Σάλλα, από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετέχει στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, δέχεται επιθέσεις, ενώ σημειώνει ότι «δεν θα πρέπει να παραβλέπεται ότι σημαντική βλάβη υφίσταται παράλληλα και ο θεσμός των συνεταιριστικών τραπεζών».

«Έχω ήδη επιδιώξει με τις κατάλληλες δικαστικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου και θα συνεχίσω να το πράττω, την αποκατάσταση της φήμης, του ονόματος και της περιουσιακής μου ζημίας.ν Ανεξάρτητα από τα εμπόδια που παρουσιάζονται, συνεχίζω κανονικά τις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες», καταλήγει.

Θυμίζουμε ότι χθες η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων προχώρησε σε δέσμευση των μετοχών που κατέχει στην Παγκρήτια Τράπεζα ο κ. Σάλλας λόγω των εκκρεμοτήτων που έχει με τη Δικαιοσύνη, οι οποίες αφορούν δραστηριότητές του ως επικεφαλής της τράπεζας, για κάποιες μάλιστα από τις οποίες πριν από περίπου ενάμιση χρόνο τού είχαν ασκηθεί και ποινικές διώξεις, καθώς φέρεται εταιρείες του να έπαιρναν ακίνητα με δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο που ο ίδιος ήταν πρόεδρός της και τα μεταπωλούσαν στην τράπεζα.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα