Τι σκοπεύει να κάνει ο Πρίγκιπας Κάρολος όταν γίνει Βασιλιάς;

Ο Πρίγκιπας Κάρολος κλείνει τα 70 του χρόνια και με αφορμή τα γενέθλιά του, το BBC ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ προς τιμήν του.

Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ ρωτήθηκε ποια θα είναι η στάση του σε ζωτικά ζητήματα της χώρας, όταν εκείνος γίνει Βασιλιάς. Η απάντησή του: “Στη χώρα υπάρχει θέση μόνο για έναν μονάρχη και όχι δυο”. Οπότε δήλωσε ότι δεν θα ανακατεύεται σε ζητήματα της χώρας. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εκφράζει την άποψή του σε σημαντικά θέματα, καθώς όπως δήλωσε “δεν είναι τόσο αφελής”.

Ο Κάρολος στο παρελθόν έχει εκφράσει έντονα τις απόψεις του για ζητήματα περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής, για τα μεταλλαγμένα προϊόντα αλλά και την προστασία των ειδών υπό εξαφάνιση. Και κατηγορήθηκε ότι “ανακατευόταν”.

Ωστόσο, ό,τι παρεμβάσεις θα κάνει θα γίνονται σύμφωνα με τις συνταγματικές παραμέτρους. Είναι εντελώς διαφορετικό να είσαι ο επικεφαλής. Γνωρίζω απόλυτα τον ρόλο που θα έχω σε σχέση με την τωρινή μου κατάσταση.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σήμερα στις 21.00 στο BBC.

Πέρα από τον πρίγκιπα Κάρολο, μίλησαν και οι δικοί του γι’ αυτόν. Ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ μιλάει για το πόσο περήφανος είναι για τον πατέρα του. Ο πρίγκιπας Χάρι περιγράφει τη σκηνή που ζήτησε στον Κάρολο να συνοδεύσει τη Μέγκαν Μαρκλ στην εκκλησία ως νύφη.

Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα:

Με πληροφορίες από  bbc.co.uk, dailymail.co.uk

 

Σχετικά άρθρα