Οι καλύτερες τροφές κατά του άγχους!

Είναι δεδομένο ότι στη σημερινή εποχή, το έντονο άγχος και το στρες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Εάν μέχρι σήμερα, για την αντιμετώπισή του, θεωρούσες ότι το μοναδικό… αντίδοτο είναι φάρμακα και θεραπείες, ήρθε η ώρα να μάθεις ότι υπάρρχουν κάποιες τροφές που συμβάλλουν τα μέγιστα και με φυσικό τρόπο στην καταπολέμηση του χρόνιου άγχους και του στρες.

psuxologiki-krisi-antimetopisi

 

Παρακάτω, θα βρείτε τις ιδανικές διατροφικές προτάσεις που αποδεδειγμένα κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό, διατηρώντας σε ισορροπία τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική μας υγεία.

Εκτός, λοιπόν, από τα φρούτα, τα λαχανικά δείτε μερικές ακόμα τροφές που θα σας ωφελήσουν ιδιαίτερα στο θέμα του άγχους και του στρες.

Ψάρια

Ορισμένοι τύποι ψαριών, όπως ο σολομός, έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, μείωσης της φλεγμονής στο σώμα και προστασίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σημαντικός, όμως, είναι και ο ρόλος τους στη διατήρηση της καλής ψυχικής υγείας. Κι αυτό, γιατί είναι πλούσιο ψάρι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου.

Μαύρη σοκολάτα

Σε περίπτωση που χρειάζεστε έναν ακόμα λόγο για να συμπεριλάβετε… λίγη ακόμα σοκολάτα στη διατροφή σας, να είστε σίγουρη ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της επιθυμίας για γλυκό, το οποίο προκαλούν άγχος σε μερικούς ανθρώπους.

Η μαύρη σοκολάτα, όχι μόνο περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά έχει και εξαιρετική γεύση και δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχη, όταν την καταναλώνετε. Βεβαιωθείτε μόνο ότι έχετε επιλέξει ένα προϊόν που περιέχει περίπου 85% κακάο, για να ελαχιστοποιήσετε τη ζάχαρη.

Πράσινο τσάι και χαμομήλι

Το πράσινο τσάι βοηθάει πολύ στην χαλάρωση του οργανισμού και το κατεύνασμα των νεύρων μας. Η βασική ιδιότητα του πράσινου τσαγιού κατά του στρες προέρχεται από την περιεκτικότητά του σε τανίνη.

Αυτή είναι που αυξάνει την παραγωγή σεροτονίνης και ντοπαμίνης ενώ μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Αν χρειάζεστε μια επιπλέον δόση… χαλάρωσης, το χαμομήλι θα λειτουργήσει ως ένα ήπιο ηρεμιστικό και θα βοηθήσει στην ανακούφιση των μυών και στην ανακούφιση του άγχους και της ευερεθιστικότητας.

Σπόροι κολοκύθας και ξηροί καρποί

Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα μόριο που σχετίζεται με τη ρύθμιση του ύπνου και την ισορροπία της διάθεσης. Τα καρύδια είναι μια πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου. Μια χούφτα από αυτές τις δύο τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το άγχος αποτελεσματικά.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

 

 

Σχετικά άρθρα