Βουλιαράτες: Ελεύθεροι οι 12  προσαχθέντες μετά την κηδεία του Κατσίφα

Στις 3 τα ξημερώματα αφέθηκαν ελεύθερα τα δώδεκα άτομα που είχαν προσαχθεί από την αλβανική Αστυνομία στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κων. Κατσίφα.

Οι δώδεκα -μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος- είχαν προσαχθεί από τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς και από τις Βουλιαράτες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, αυτό έγινε για να διερευνηθεί εάν υποκινούσαν «ρατσιστική βία και εθνικιστικά συνθήματα».

Στην αστυνομική διεύθυνση Αργυροκάστρου είχαν μεταβεί από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία του ελληνικού Προξενείου και ο πρόεδρος κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλης Ντούλιας.

Θυμίζουμε ότι χθες οι αλβανικές αρχές δεν επέτρεψαν την είσοδο στη χώρα τους σε άλλα δέκα άτομα που είχαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής.

Φορτισμένο κλίμα

Έντονα φορτισμένο ήταν το κλίμα στην κηδεία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη που έχασε τη ζωή του από πυρά Αλβανών αστυνομικών στους Βουλιαράτες ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Περίπου 2.000 άτομα από Αλβανία και Ελλάδα είπαν το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο Κατσίφα, ενώ οι Βουλιαράτες πλημμύρισαν με ελληνικές σημαίες.

Κατά την εξόδιο ακολουθία οι παριστάμενοι φώναξαν «αθάνατος» και έψαλαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Μετά την κηδεία, με τη ελληνική σημαία να προπορεύεται, πραγματοποιήθηκε ειρηνική πορεία μέχρι την εθνική οδό Κακκαβιάς-Αργυροκάστρου και ακολούθησε η αναχώρηση όλων όσοι έφτασαν στις Βουλιαράτες από την Ελλάδα.

Πηγή: efsyn.gr

Σχετικά άρθρα