Έλλειψη ενέργειας; 4 «μυστικά» για να πάρεις τα πάνω σου!

Σίγουρα θα έχεις συμβεί και σε σένα να είσαι στο γραφείο σου ή γενικότερα στη δουλειά σου και ξαφνικά, κάπου εκεί γύρω στο μεσημέρι, να νιώθεις ότι δεν έχεις τίποτα άλλο να δώσεις και γενικότερα να είσαι άδεια από ενέργεια.

gunaika-kourasi

Μην απελπίζεσαι, όμως, γιατί δεν είσαι η μοναδική στην οποία συμβαίνει αυτό. Παρακάτω θα βρεις 4 απλές συμβουλές για να αναπληρώσεις το ενεργειακό σου έλλειμα και να πάρεις και πάλι τα πάνω σου!

«Άκου» το σώμα σου

Εάν βλέπεις ότι ξαφνικά οι ρυθμοί σου πέφτουν και δεν μπορείς να αποδώσεις αυτά που θέλεις, αλλά και δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, μην προσπαθείς να ζορίζεις το σώμα σου για να κάνεις αυτά που χρειάζεται, καθώς κατά πάσα πιθανότητα το αποτέλεσμα να μην είναι αυτό που θέλεις.

Η κούραση και η έλλειψη ενέργειας που νιώθεις είναι ένα μήνυμα που σου στέλνει ο οργανισμός σου ότι πρέπει να… κατεβάσεις για λίγο ταχύτητες και να προσαρμοστείς περισσότερο στις ανάγκες του.

Φάε σωστά

Προσπάθησε να αποφύγεις τροφές πλούσιες σε ζάχαρη. Κι αυτό γιατί ενώ αρχικά θα σου δώσουν κάποια υποτιθέμενη ενέργεια, μόλις η επίδραση της ζάχαρης περάσει θα νιώσεις εντελώς «άδεια» και θα θέλεις και πάλι να φας, αυτή τη φορά περισσότερο.

 

Προκειμένου να είσαι και ενεργειακά καλυμμένη, αλλά και πιο συγκεντρωμένη στη διάρκεια της ημέρας προτίμησε ένα καλό πρωινό, πλούσιο σε πρωτεΐνες, δημητριακά πλήρη, καθώς και λαχανικά και φρούτα με πολλές φυτικές ίνες. Πρόσεξε τις θερμίδες σου, καθώς ένα… βαρύ γεύμα θα σε κάνει να μην μπορείς να το χωνέψεις εύκολα.

Πάρε έναν υπνάκο

Εάν δυσκολεύεσαι να κρατήσεις τα μάτια σου ανοιχτά, μην διστάσεις να πάρεις έναν σύντομο υπνάκο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι μια ξεκούραση με ύπνο για περίπου 20 λεπτά τις μεσημβρινές ώρες όχι μόνο σε ξεκουράζει, αλλά σε βοηθάει να συγκεντρωθείς ακόμα καλύτερα.

Προσοχή! Ο ύπνος σου το μεσημέρι δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 λεπτά, καθώς εάν τα ξεπεράσεις τότε θα έχεις δυσκολία στο να προσαρμοστείς άμεσα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της δουλειάς.

Κινήσου

Κατέβα τις σκάλες, περπάτα στον διάδρομο, κάνε λίγες ασκήσεις στο γραφείο σου… Γενικά, εκμεταλλεύσου κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία που μπορεί να έχεις για να κινηθείς και να έχεις κάποιου είδους σωματική δραστηριότητα.

Με τον τρόπο αυτό θα ανακτήσεις αρκετή από τη χαμένη σου ενέργεια. Εάν στο επιτρέπει η δουλειά σου, βγες για κάποια εξωτερική δουλειά και κάνε περπάτημα με λίγο πιο γρήγορο ρυθμό.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιώσεις του γραφείου: Απλοί τρόποι για να προφυλαχθείς

Σχετικά άρθρα