Δημιουργική απασχόληση: Ζωγραφίστε παίζοντας με τα χρώματα και τα σχήματα!

Ο χειμώνας έρχεται και οι εξορμήσεις στα πάρκα και τις παιδικές χαρές τα απογεύματα έχουν αρχίσει να μειώνονται γιατί και νυχτώνει νωρίτερα και κάνει πλέον κρύο. Πρέπει επομένως να βρείτε τρόπους δημιουργικής απασχόλησης για μέσα στο σπίτι. Και τι πιο δημιουργικό αλλά και με απεριόριστες πίστες και δυνατότητες από τη ζωγραφική και το κολλάζ που λατρεύουν τα παιδιά! Γιατί να μη μάθετε κιόλας τα χρώματα και τα σχήματα… παίζοντας με τα χαρτόνια;

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά από 4 και πάνω, χρειάζεται τη δική σας επίβλεψη και ενδεχομένως βοήθεια και τη δημιουργικότητα του παιδιού σας!

Τι θα χρειαστείτε

  • Πολύχρωμα χαρτόνια και χαρτιά (υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα βιβλιοπωλεία)
  • Κολλα stick
  • ψαλίδι
  • μολύβι ή ξυλομπογιές

Ο Βασίλι Καντίνσκι

Για να πετύχει και να γίνει πιο διασκεδαστικό, θα ήταν καλύτερο τα παιδιά να έχουν οπτικά ερεθίσματα. Πώς θα το καταφέρετε; Γνωρίζοντάς τους έναν μεγάλο ζωγράφο και ωθώντας τα να τον μιμηθούν! Πρόκειται για τον Βασίλη Καντίνσκι, ζωγράφος και θεωρητικός τέχνης που “έπαιξε” πάρα πολύ στους πίνακές του με τις γραμμές, τους κύκλους, τα τρίγωνα αλλά και τα χρώματα!

Τι μπορείτε να κάνετε; Αν έχετε κάποιο βιβλίο ζωγραφικής που να έχει μέσα πίνακές του, δείξτε τους στα παιδιά. Αν είστε ακόμα πιο προετοιμασμένοι για… εργαστήρι ζωγραφικής θα μπορούσατε να εκτυπώσετε κάποιους (εννοείται έγχρωμους) και να τους δείξετε στα παιδιά. Αλλιώς βρείτε στο Internet κάποιους και δείξτε τους.

Δείτε εδώ μερικά παραδείγματα:

Αφού δείξετε στο παιδί τους πίνακες, παίξτε με τα σχήματα!
Μπορείτε να κόψετε τα χαρτόνια σε κύκλους, τρίγωνα, τετράγωνα, ρόμβους, γραμμές και ό,τι άλλο φανταστείτε εσείς και το παιδί σας και να τα κολλήσετε πάνω σε ένα χαρτόνι!
Αν θέλετε μπορείτε να μιμηθείτε κιόλας κάποιον από τους παραπάνω πίνακες και να τον φτιάξετε μαζί!

Νίκη Κοσκινά

 

 

Σχετικά άρθρα