Γιατί οι γυναίκες ερωτεύονται τον γυναικολόγο τους;

Πριν λίγο καιρό επισκέφτηκα για πρώτη φορά γυναικολόγο προκειμένου να κάνω το ετήσιο check-up. Η συμπεριφορά του γιατρού ήταν εξαιρετική, γλυκιά, με έκανε να αισθανθώ άνετα και από τότε δεν μπορώ να τον βγάλω από το μυαλό μου. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον ερεθισμό που μου προκάλεσε όταν με άγγιξε. Προφασίζομαι συχνά προβλήματα, όπως για τον βλέπω και να με εξετάζει. Πώς να διαχειριστώ όλη αυτή την κατάσταση;

Στο ερώτημα απαντά η Συμβουλευτική Ψυχολόγος Ίρις Κρέμερ:

Ο γυναικολόγος για τις γυναίκες είναι ένας γιατρός με τον οποίον αναπτύσσουν μία σχέση οικειότητας ακριβώς επειδή η έκθεση της γυναίκας είναι μεγάλη κατά τη διάρκεια εξέτασης αλλά και στον τοκετό αργότερα στη ζωή τους. Πολύ ορθά κάνετε το ετήσιο σας γυναικολογικό έλεγχο, ειδικά αν είστε σεξουαλικά ενεργή.

Η ψηλάφηση του κόλπου για τον γυναικολόγο είναι μια εξέταση ρουτίνας που συνήθως κάνουν οι γιατροί για να εξετάσουν τις γυναίκες. Για τον γυναικολόγο δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο σε αυτή την εξέταση, καθώς όπως εξετάζει εσάς εξετάζει και βλέπει γυμνές δεκάδες γυναίκες καθημερινά. Εκείνος κάνει απλά τη δουλειά του.

Ερχόμενη σε εσάς, η αλήθεια είναι ότι δεν είστε η πρώτη γυναίκα που νιώθει ερεθισμό κατά την γυναικολογική εξέταση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ισχύει για όλες τις γυναίκες. Σωματικά είναι πολύ φυσικό να νιώσετε ερεθισμό. Είναι μια αυτόματη αντίδραση του οργανισμού όταν υπάρχει διείσδυση στο κόλπο της γυναίκας.

Η επίσκεψη στο γιατρό είναι για λόγους υγείας και καλό θα ήταν να θυμάστε ότι το ότι εσείς νιώθετε έτσι δε σημαίνει ότι νιώθει και ο γιατρός σας νιώθει το ίδιο.

Αν νιώθετε κάποια σεξουαλική ανάγκη, θα ήταν πιο υγιές να γνωρίσετε έναν άντρα με τον οποίον θα έχετε μια ολοκληρωμένη σχέση, έστω κι αν είναι μόνο σεξουαλική, και θα χαίρεστε το σεξ μαζί του όσο συχνά το επιθυμείτε και οι δύο και όχι να περιμένετε να κλείσετε κάποιο ραντεβού με τον γυναικολόγο σας.

Ίρις Κρέμερ
Συμβουλευτική Ψυχολόγος
www.lifemade.gr
T.: 2130049125

Σχετικά άρθρα