Φαίη Σκορδά: Πώς από «παιδί για τους καφέδες» έγινε παρουσιάστρια – Η «επιθετική» γνωριμία με τον Γιώργο Λιάγκα, το διαζύγιο και η στιλιστική της μεταμόρφωση

Η Φαίη Σκορδά, ομολογουμένως, βγάζει έναν καλοσυνάτο χαρακτήρα προς το κοινό κι αυτό είναι άλλωστε που αγαπάει ο κόσμος σε εκείνη. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι γίνεται πίσω από τις κάμερες. Ωστόσο, πρόσφατα πρώην συνεργάτης της στο «Πρωινό» μίλησε για το «εγώ» της παρουσιάστριας που δεν την αφήνει να βελτιωθεί στη δουλειά της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κωνσταντινίδης πριν λίγες ημέρες:
«Θεωρώ ότι η Φαίη θα ήταν ακόμα καλύτερη αν δεν ήταν εγκλωβισμένη στο “εγώ” της και αν δεν είχε τόσα πολλά χειροκροτήματα από την “αυλή” της. Παρόλα αυτά δεν είναι εύκολο να βρεις Φαίη Σκορδά και θα δεις το καλοκαίρι που μας έρχεται ότι θα γίνει κακός χαμός για να μείνει η Φαίη στον ΑΝΤ1 και για το πόσα λεφτά θα πάρει αν θα πάει αλλού».

Μπορεί το κοινό να την βλέπει καθημερινά στους δέκτες του ωστόσο γνωρίζει τη διαδρομή που ακολούθησε μέχρι να γίνει κεντρική παρουσιάστρια στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fay Skorda (@fayskorda) στις

Τα παιδικά χρόνια και οι καλλιτεχνικές ανησυχίες

Η Φαίη Σκορδά γεννήθηκε πριν περίπου 39 χρόνια στο Κιλκίς όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς της δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα που επέλεξε να κάνει εκείνη μεγαλώνοντας. Ο πατέρας της, Δημήτρης Σκορδάς, είναι ακτινολόγος και η μητέρα της, Εύα Αλεξανδρίτη, είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής αλλά ασχολήθηκε με το εμπόριο ρούχων. Εκείνη ωστόσο είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες που δεν μπορούσε να αγνοήσει. Σε αυτή της την επιθυμία μπορεί να συνέβαλε και η μόρφωση που έλαβε από μικρή ηλικία. Μεγάλη της αγάπη ήταν το μπαλέτο και θεωρούνταν από τις καλύτερες. Έκανε 3 ξένες γλώσσες ενώ συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε το σχολειό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Showbiz.gr (@showbiz.gr) στις

Οι σπουδές στην Ιταλία

Οι σπουδές στην Ιταλία φαίνεται ότι είναι μία παράδοση που ακολουθεί η οικογένεια. Οι γονείς της γνωρίστηκαν κατά τις σπουδές τους στην Πάρμα. Ακολούθησε ο αδερφός της ο οποίος σπούδασε Ιατρική στη Φεράρα. Λίγο αργότερα τον ακολούθησε και η Φαίη Σκορδά η οποίας σπούδασε κριτικός Τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και έπειτα έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ως φοιτήτρια είχε καθηγητή τον Ουμπέρτο Έκο ενώ η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα τη Μελίνα Μερκούρη.

Όταν η Φαίη Σκορδά πήγε στο Πανεπιστήμιο ήταν σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Οι στιλιστικές της επιλογές δεν θα είχαν καμία σχέση με εκείνες των συμφοιτητών της αφού δεν προτιμούσε τα εναλλακτικά ρούχα. Αρκεί να ανατρέξει κάποιος σε φωτογραφίες της που την δείχνουν πριν αρκετά χρόνια στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση για να καταλάβει ότι το στιλ που έχει σήμερα δεν ήταν… έμφυτο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη K L a M a TV (@klamatv) στις

fay-skorda-3
Φωτογραφίες:Facebook/@fayskordaofficial

Ο πρώτο της μισθός ήταν 300 ευρώ!

Μπορεί κάποιες γνωριμίες να τις άνοιξαν πόρτες στην τηλεόραση ωστόσο έπρεπε να ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Η πρώτη της προσπάθεια να μπει στον χώρο ήταν όταν προσπάθησε μέσω γνωστών να κλείσει ένα ραντεβού με τον διευθυντής της ΕΤ3. Μπορεί το ραντεβού να πραγματοποιήθηκε ωστόσο η Φαίη Σκορδά δεν κατάφερε να κάνει την πρακτική της εκεί αφού δεν την πήραν ποτέ. Εκείνη προσφέρθηκε να δουλέψει ακόμη και αμισθί αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν άλλαξε την απόφαση του διευθυντή. Οι προσπάθειες δεν σταμάτησαν εκεί.

Η Φαίη Σκορδά είχε την τύχη να γνωρίζει την Ελένη Κωνσταντίνου η οποία διατηρούσε την πρωινή εκπομπή στο δημοτικό κανάλι της Θεσσαλονίκης μαζί με τον Χρήστο Δόκαλη. Μπορεί να ήταν οικογενειακές φίλες ωστόσο αυτό δεν είχε κάποια ιδιαίτερη επιρροή στα καθήκοντα της Φαίης Σκορδά ούτε στις οικονομικές απολαβές της.

https://www.youtube.com/watch?v=YcHEgU7ZCh4

Τα πρώτα χρήματα που πήρε στα χέρια της από τη δουλειά της ήταν το ποσό των 300 ευρώ. Τα καθήκοντά της; Το παιδί για όλες τις δουλειές. Βρισκόταν πίσω από τις κάμερες και έφτιαχνε καφέδες στους καλεσμένους τις εκπομπής, έκανε μοντάζ και καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Μάλιστα όπως έχει πει σε συνέντευξή της όχι μόνο πόζαρε ως μοντέλο για το κομμάτι της εκπομπής που ασχολιόταν με τη μόδα αλλά ήταν εκείνη που επέστρεφε τα ρούχα στα καταστήματα που τους τα είχαν παραχωρήσει.

fay-skorda
Φωτογραφίες:Facebook/@fayskordaofficial

Όταν βρέθηκε μπροστά από τις κάμερες

Στο TV100 ωστόσο δεν έμεινε μόνο πίσω από τις κάμερες. Όταν της ανέθεσαν να παρουσιάσει μία εκπομπή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου εκείνη άρπαξε την ευκαιρία και φιλοξένησε στο πλατό τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη. Ταυτόχρονα δούλευε και στο Γραφείο Τύπου του Φεστιβάλ.

Το 2004, επιλέχθηκε για παρουσιάστρια της εκπομπής «Καλημέρα» στο Μακεδονία TV, η οποία ολοκληρώθηκε σε μια σεζόν. Το 2006, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αθήνα, προκειμένου να ανελιχθεί στον χώρο της τηλεόρασης. Επί τέσσερα χρόνια (2006-2010) παρουσίαζε την εκπομπή «Πολύ μπλα μπλα» στο Alter ενώ έπειτα πήρε μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όπου έως το 2013 παρουσίαζε από κοινού με τον Γιώργο Λιάγκα, την εκπομπή «Πρωινό MOU». Από το 2013 μέχρι το 2016 παρουσίαζαν ξανά μαζί την εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, ενώ από το 2016 μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει μόνη της την παρουσίαση. Το διαζύγιο της Φαίης Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα πάρθηκε τόσο στην πραγματική όσο και στην τηλεοπτική ζωή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANT1 (@ant1tv) στις

Η εκρηκτική γνωριμία τους έγινε στον «αέρα»

Δεν ξέρουμε αν ο τρόπος που γνωρίστηκαν μπορεί να θεωρηθεί… ρομαντικός. Η εμφάνισή τους ως καλεσμένοι στην εκπομπή Gala ήταν που τους έφερε πιο κοντά. Εκεί ο Γιώργος Λιάγκας εξέφραζε ξεκάθαρα το… ενδιαφέρον του για τη Φαίη Σκορδά. Η επιθετικότητα ήταν ο τρόπος που επέλεξε να προσεγγίσει τη Φαίη στην εν λόγω εκπομπή αφού δεν σταμάτησε στιγμή να την προκαλεί.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ANT1 (@ant1tv) στις

Πέρασαν 6 μήνες γνωριμίας μέχρι να φιληθούν

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Τα Καρντάσιανς» η Φαίη Σκορδά είχε περιγράψει το πρώτο 6μηνο της γνωριμίας της με τον Γιώργο Λιάγκα. Τα ραντεβού τους ξεκίνησαν αλλά δεν ήταν όπως τα περισσότερα. Ο Γιώργος Λιάγκας δεν είχε χωρίσει οριστικά από τη σχέση που διατηρούσε τότε οπότε οι συναντήσεις τους γινόντουσαν μαζί με άλλο κόσμο. Μάλιστα οι συναντήσεις τους δεν ήταν συχνές αλλά γίνονταν μία φορά στις 20 ημέρες. Το πρώτο φιλί ήρθε ύστερα από 6 μήνες γνωριμίας!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yupiii.gr (@yupiiigr) στις

Το ζευγάρι ήταν μαζί για 3 χρόνια και είχε προηγηθεί συγκατοίκηση πριν παρθεί η απόφαση να παντρευτούν το 2010. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά και μία κοινή τηλεοπτική εκπομπή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Backstage24.gr (@backstage24gr) στις

Ο χωρισμός και οι φήμες για την απιστία και τα περιουσιακά

Πριν ακόμη κάνουν κοινή ανακοίνωση η για τον χωρισμό τους κάποια δημοσιεύματα είχαν αρχίσει να ασχολούνται με αυτόν.

Σε δημοσίευμά του το Youweekly.gr ανέφερε ότι αίτια χωρισμού ήταν το γεγονός ότι μπήκε τρίτο πρόσωπο ανάμεσά τους. Όπως έγραφε χαρακτηριστικά:

«Ο Γιώργος Λιάγκας απάτησε τη Φαίη με μια πραγματικά εντυπωσιακή κοπέλα, νεαρή σε ηλικία, από τον επαγγελματικό τους χώρο. Δεν γνωρίζουμε με ποιον τρόπο έφτασε η πληροφορία στα αυτιά της παρουσιάστριας αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι όταν το έμαθε έγινε έξαλλη. Αντιμετώπισε μεν το θέμα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, χωρίς “κατινιές” και περιττές εντάσεις, όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης. «Τέλος. Χωρίζουμε εδώ και τώρα, τα μαζεύεις και φεύγεις…».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Showbiz.gr (@showbiz.gr) στις

Ο Γιώργος Λιάγκας ωστόσο αφού κόπασε η θύελλα του χωρισμού τους έσπευσε να βάλει στη θέση τους τα πράγματα δηλώνοντας:

«Ποτέ δεν υπήρξε τρίτο πρόσωπο στην απόφαση να πάρουμε διαζύγιο. Ούτε από τη δική μου μεριά ούτε από τη μεριά της Φαίης. Γιατί τότε γράφτηκαν πολλά και καλό θα είναι κάποια πράγματα να τα ξεκαθαρίσουμε. Δεύτερον, δεν υπάρχει τώρα καμία κόντρα και δεν υπήρχε ποτέ. Γράφεται παντού και απορώ, γιατί δεν αντιδρώ και δεν κάνω μηνύσεις, ότι έχει μπει η εισαγγελία και ρυθμίζει τις περιουσίες μας. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα χρημάτων μεταξύ μας.»

 

Σχετικά άρθρα