Ποιο είναι το μυστικό tip για τη διατήρηση της ζωτικότητας του εγκεφάλου;

Το μυστικό tip για τη διατήρηση της ζωτικότητας του εγκεφάλου είναι η συνεχής και σταθερή αύξηση του επιπέδου της πρόκλησης. Αυτό είναι το κοινό μυστικό όλων όσων λατρεύουν τα brain games.

Σταυρόλεξα; Γρίφοι; Σκάκι; Απλά διαλέγεις αυτό που σου αρέσει και ξεκινάς να «γυμνάζεις» τον εγκέφαλό σου! Το brainfitness άλλωστε είναι η νέα τάση της εποχής μας!

Πώς βοηθούν τον εγκέφαλο τα λεγόμενα brain games;

Κάθε φορά που παίζουμε σκάκι ή προσπαθούμε να λύσουμε έναν γρίφο ο εγκέφαλός μας αναπτύσσει μηχανισμούς που αντιλαμβάνονται τα σήματα του περιβάλλοντος πιο γρήγορα και πιο καλά! Οπότε, τη στιγμή που δυσκολεύεσαι να βρεις τη λύση ενός δύσκολου αινίγματος, απλά σκέψου: το κάνεις για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου σου.
Έπειτα, τα «παιχνίδια μυαλού»βοηθάνε τον εγκέφαλο να αναπτύξει ικανότητες στρατηγικού σχεδιασμού και πρόβλεψης, αυξάνοντας παράλληλα τη νοημοσύνη μας.

stayrolexo

Πώς;

Το τμήμα που είναι υπεύθυνο για τον αυτοέλεγχο και την κριτική ικανότητα ονομάζεται προμετωπιαίος φλοιός και αποτελεί ένα από τα τελευταία τμήματα του εγκεφάλου στην εξελικτική διαδικασία. Τα braingamesσυμβάλλουν στην πρόωρη ανάπτυξη του προμετωπιαίου φλοιού, βοηθώντας μας να έχουμε καλύτερο αυτοέλεγχο, να λαμβάνουμε σωστότερες αποφάσεις και να διαθέτουμε καλύτερη κριτική σκέψη και ικανότητα πρόβλεψης.
Θέλεις να μάθεις και άλλα;

Sudoku, Σταυρόλεξα και γρίφοι για την καλή συνεργασία των 2 ημισφαιρίων του εγκεφάλου

Εξασκώντας το μυαλό μας με sudoku, σταυρόλεξα και γρίφους βοηθάμε ενεργά στην καλύτερη λειτουργία και συνεργασία των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου μας. Η γλωσσική και η μαθηματική ακρίβεια του αριστερού ημισφαιρίου συναντά την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα του δεξιού με αποτέλεσμα οι braingamersνα προσεγγίζουν και να επιλύουν προβλήματα ακαδημαϊκής και κοινωνικής φύσεως πιο αποτελεσματικά και δημιουργικά.

Το fact είναι πως τα braingames είναι πλέον τάση. Αρκούν όμως για να τα βγάλεις πέρα στις πολλαπλές απαιτήσεις της καθημερινότητας;

Για περαιτέρω ενίσχυση της ενέργειας του εγκεφάλου:

Η Lanes σού δίνει ακόμη μία λύση για την ενίσχυση της ενέργειας του εγκεφάλου, ώστε να συνεχίζει την έντονη δραστηριότητά του και να βελτιώνει την απόδοσή του. Είναι το νέο συμπλήρωμα διατροφής Lanes Bright Mind που συνδυάζει τα δραστικά συστατικά για τη λειτουργία του εγκεφάλου, το καινοτομικό Cognizin® (πατενταρισμένη μορφή κιτικολίνης) με το συμπυκνωμένο ιχθυέλαιο DHA. Το Cognizin® είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον εγκέφαλο που σύμφωνα με 8 κλινικές μελέτες συμβάλλει στην ενίσχυση της πνευματικής ενέργειας και στη βελτίωση της συγκέντρωσης και προσοχής.

Δοκίμασέ το!

Σχετικά άρθρα