Μπλε μακιγιάζ: Όλα τα μυστικά για το νέο trend με άρωμα 80΄s!

Έντονο μπλε στα μάτια: το νέο trend που μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία των ’80! Είτε σε μικρές πινελιές είτε σε όλο το μάτι, η μπλε σκιά έχει “κατακτήσει” ήδη τις πασαρέλες! Έντονο χρώμα που εντυπωσιάζει τείνει να γίνει το νέο “κλασικό”, τουλάχιστον για φέτος!…

Δεκαετία του 1980

Κλασικό βάψιμο στις σταρ του σινεμά μάς παραπέμπει στην ταινία “Κλεοπάτρα” ή σε σταρ της ποπ κουλτούρας που τότε έκαναν τα πρώτα τους βήματα, όπως η Μαντόνα ή η Olivia Newton John από το Greaze! Το μπλε έγινε μέρος της καθημερινότητας και του στιλ των γυναικών ενώ έφτασε μέχρι και τα μάτια της πριγκίπισσας Νταϊάνα!

Η δεκαετία που ήταν πλούσια σε χρώμα τελείωσε και τη διαδέχτηκαν λιγότερο τολμηρές λύσεις στη δεκαετία του 1990.

Το μπλε μακιγιάζ: Το… θράσος που φέρνει επιτυχία

Πολύ μακριά από το χρώμα του δέρματός μας, το μπλε ξεχωρίζει και προκαλεί τα βλέμματα. Επίσης έχει μια σειρά από αποχρώσεις που καλύπτουν από το ανοιχτό γαλάζιο μέχρι το έντονο τυρκουάζ και το σκούρο μπλε-μωβ.

Γιατί επέστρεψε; Σύμφωνα με τις expert του μακιγιάζ, το βάψιμο δεν είναι πλέον μόνο ένα μέσο γοητείας. Είναι και ένα μέσο πειραματισμού αλλά και έκφρασης χαράς και καλής διάθεσης.

Ό,τι άλλοτε φαινόταν κιτς (λαμέ, βελούδο…), επιστρέφει ξανά. Το μάτι μας πλέον -μέσω του καταιγισμού των εικόνων- έχει γίνει πιο ανθεκτικό! Άλλωστε το μπλε είναι ένα χρώμα που φέρνει φωτογένεια!

Πώς να φτιάξεις ένα μπλε look;

Όσο εντυπωσιακό και να το βλέπεις στα ντεφιλέ, δεν είναι το ίδιο εύκολο να το πετύχεις μόνη σου! Οι παρακάτω συμβουλές, ωστόσο, θα σε κατευθύνουν! Και μην ξεχνάς, όλα εξαρτώνται από το δικό σου στιλ!

Τι προϊόντα να επιλέξεις
  • Διάλεξε σκιές με κρεμώδη υφή σε αποχρώσεις ανοιχτού γαλάζιου και bleu marine
  • Ωραία επιλογή είναι και τα χοντρά μολύβια που μπορείς να εφαρμόσεις σε όλο σου το μάτι σαν σκιά
  • σε λεπτό μολύβι επίλεξε τις πιο σκούρες αποχρώσεις
Πώς να τα χρησιμοποιήσεις 
  • Αν θέλεις ένα μυστηριώδες βλέμμα, διάλεξε προϊόντα σε μορφή πούδρας σε πιο διακριτικές αποχρώσεις, που να μην έχουν ένα έντονο χρωματικό αποτέλεσμα.
  • Αν θέλεις ένα μακιγιάζ με μικρές πινελιές μπλε, επίλεξε ένα eyeliner ή μια σκιά σε ένα μέρος του ματιού σου, όχι καθ’΄όλο το μήκος του
  • Αν είσαι από τις πιο τολμηρές, διάλεξε μπλε μάσκαρα (είτε ανοιχτόχρωμη είτε πιο σκούρα) ή έντονη σκιά σε όλο το μάτι!

Δες παρακάτω μερικά look και πάρε ιδέες:

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

 

 

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα