Συναγερμός στο Βέλγιο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή της Μέι και του Μισέλ

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και του Βελγίου, Τερέζα Μέι και Σαρλ Μισέλ αντίστοιχα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δύο μοτοσικλέτες της αστυνομίας που συνόδευαν την αυτοκινητοπομπή της Μέι και του Μισέλ στο Βέλγιο.

Οι δύο αστυνομικοί που οδηγούσαν τις μοτοσικλέτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες από το τροχαίο.

Σύμφωνα με τη De Standaard, ο εκπρόσωπος του Βέλγου πρωθυπουργού περιέγραψε το συμβάν ως «ατυχές». «Ήταν ένας απρόσεκτος οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο αυτοκινητιστής άρχισε να κάνει προσπέραση της αυτοκινητοπομπής στον αυτοκινητόδρομο κοντά στη Μονς, όμως στη συνέχεια προσπάθησε να ξαναμπεί στη λωρίδα της αυτοκινητοπομπής πριν ολοκληρώσει την προσπέραση, κάνοντας τους δύο μοτοσικλετιστές που φρουρούσαν τη μέση της φάλαγγας των οχημάτων να χάσουν τον έλεγχο των μηχανών τους. Καθώς ανατράπηκαν, οι μηχανές τους παραλίγο να χτυπήσουν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Μισέλ.

Η Μέι, η οποία βρισκόταν σε όχημα στο εμπρός μέρος της αυτοκινητοπομπής, δεν είδε το συμβάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ενώ η Μέι συνέχισε για να φθάσει στην επόμενη από τις τελετές στις οποίες θα παρευρεθεί, στη Γαλλία, ο Μισέλ σταμάτησε την υπόλοιπη αυτοκινητοπομπή και περίμενε να φθάσουν τα ασθενοφόρα ώστε τα πληρώματά τους να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες μοτοσικλετιστές.

Η Μέι βρίσκεται στο Βέλγιο για την επέτειο των 100 χρόνων από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Γαλλία.

Το ατύχημα συνέβη αφότου οι δύο πρωθυπουργοί απέτισαν φόρο τιμής στους βρετανικούς τάφους του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα