Ένας 27χρονος ομογενής μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στην Καλιφόρνια (βίντεο)

Ένας 27χρονος ομογενής ο Τηλέμαχος Ορφανός βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα του μακελειού στην Καλιφόρνια, κατά τη διάρκεια φοιτητικού πάρτι σε μπαρ, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. Πρώην πεζοναύτης με ψυχολογικά προβλήματα ο 28χρονος δράστης.

Ο «Τελ», όπως τον φώναζαν οι φίλοι του, ο ίδιος βετεράνος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, εργαζόταν στο μπαρ την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση. Τραγική φιγούρα η μητέρα του ξεσπώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ είπε ότι ο Τελ είχε επιβιώσει από το άλλο μακελειό πέρσι σε συναυλία στο Λας Βέγκας, όπου είχαν σκοτωθεί 58 άνθρωποι. Τότε ο ίδιος είχε βοηθήσει να σωθούν άλλοι άνθρωποι λόγω της εμπειρίας του.

«Στο Λας Βέγκας ήταν μαζί με φίλους και ήταν από αυτούς που επέστρεψαν σπίτι. Χθες δεν επέστρεψε. Δεν θέλω να μου στέλνουν προσευχές και σκέψεις. Αυτό που θέλω είναι έλεγχο της οπλοκατοχής» είπε.

Σημείο συνάντησης ομάδας επιζώντων της μαζικής δολοφονίας στο Λας Βέγκας το μπαρ

Υπήρξαν όμως και πιο τυχεροί, που μπορούν να λένε πως επιβίωσαν και από τα δυο τρομοκρατικά περιστατικά, όπως ο Μπρένταν Κέλι. Επιζών και αυτός από τη μαζική δολοφονία στο Λας Βέγκας, διασκέδαζε χθες στο μπαρ. Έχοντας την εμπειρία να ξεχωρίσει τον ήχο των πυροβολισμών παρά τη δυνατή μουσική, μπόρεσε να αντιδράσει άμεσα και με ψυχραιμία. Άρπαξε τους δύο ανθρώπους που βρίσκονταν πιο κοντά του και τους οδήγησε στην πίσω έξοδο με ασφάλεια.

Το Borderline Bar and Grill στο Thousand Oaks όπου συνέβη το χθεσινό αιματηρό περιστατικό, αποτελούσε σημείο συνάντησης για μια ομάδα 30-40 επιζώντων από το μακελειό στο Λας Βέγκας. «Είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια και δυστυχώς αυτή η οικογένεια πλήττεται για δεύτερη φορά» είπε ένας άλλος επιζών ο Νίκολας Τσάμπιον.

Στο χθεσινό περιστατικό, κατά τη διάρκεια φοιτητικού πάρτι σε μπαρ στην Καλιφόρνια, ένας 28χρονος ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, γνωστός στις αστυνομικές αρχές της περιοχής για την εμπλοκή του σε διάφορα μικροεπεισόδια τα τελευταία χρόνια. Εκτιμάται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Λονγκ, που αυτοκτόνησε μετά την πράξη του, ήταν ένας παρασημοφορημένος πολυβολητής του σώματος των Πεζοναυτών που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν. Εντάχθηκε στους Πεζοναύτες το 2008 και αποστρατεύτηκε το 2013 με τον βαθμό του υποδεκανέα. Υπηρέτησε για επτά μήνες στο Αφγανιστάν, στα τέλη του 2010 και είχε τιμηθεί πολλές φορές με αριστεία και παράσημα. Προς το παρόν, δεν είναι σαφές με τι ασχολήθηκε ο Λονγκ αφού αποχώρησε από τον στρατό.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα