Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας: 3 τρόποι για να την ξεπεράσεις!

Εάν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των γυναικών εκείνων που, ενώ ο σύντροφός τους θέλει να κάνει σεξ μαζί τους τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα κι εκείνες δεν έχουν καμία μα καμία σεξουαλική διάθεση, δεν πρέπει ούτε να ανησυχείς ούτε και να σε παίρνει από κάτω.

Κι αυτό, γιατί πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί, εάν δεν έχει ήδη συμβεί, στην πλειοψηφία των γυναικών. Λίγο η καθημερινότητα, λίγο τα προβλήματα στο σπίτι και οι υποχρεώσεις μπορεί να σε έχουν κάνει να βάλεις το σεξ και την λίμπιντό σου σε δεύτερη (και τρίτη, και τέταρτη…) μοίρα.

Επειδή στους άνδρες, η σεξουαλική διάθεση εκδηλώνεται με την επιθυμία τους να εκσπερματώσουν, οπότε και ο ερεθισμός τους προκαλείται πιο εύκολα, στις γυναίκες η ερωτική απόλαυση και ο οργασμός είναι άθροισμα πολλών παραγόντων, συναισθηματικών και εγκεφαλικών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, επειδή ο ερεθισμός μιας γυναίκας δεν είναι οπτικός, αλλά συναισθηματικός και εγκεφαλικός, εάν κάτι την απασχολεί ή δεν της αρέσει τότε όχι μόνο δεν υπάρχει σεξουαλική ανταπόκριση προς τον καλό της, αλλά ούτε καν η διάθεση να κάνει έρωτα.

Παρακάτω, θα βρεις 3 καλές συμβουλές για να ξεπεράσεις το θέμα της έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας και να το δεις από μια άλλη σκοπιά:

Μην μένεις στα στερεότυπα

Δεν είναι απαραίτητο να θεωρείς ότι πάντα ο άνδρας θα θέλει  να κάνει περισσότερο σεξ και ότι εσύ θα πρέπει να ακολουθείς σε αυτό. Γενικότερα στις σχέσεις, μπορεί ο σύντροφός σου μπορεί να θέλει πολύ σεξ κι εσύ να μην έχεις την όρεξη αυτή.

Επειδή σκοπός είναι και οι δυο σας να θέλετε το ίδιο και να περνάτε καλά, θα πρέπει να γίνονται αμοιβαίες υποχωρήσεις για να είναι ομαλή και ικανοποιητική η σεξουαλική σας ζωή.

Βρες την πηγή

Επισκεπτόμενη με τον καλό σου έναν σεξολόγο θα δεις ότι ένας βασικός τρόπος για να ξεπεράσεις αυτή την έλλειψη επιθυμίας είναι να κάνεις ένα βήμα τόσο προς τον σύντροφό σου, όσο και προς τον ίδιο σου τον εαυτό.

Τούτο συμβαίνει, διότι η ερωτική επιθυμία σου πηγάζει τόσο από μέσα σου όσο και από την εικόνα που έχεις για τον σύντροφό σου, αλλά και την επαφή που έχεις μαζί σου. Μην διστάζεις, λοιπόν, να εκθέσεις όσα σε απασχολούν και να τα φέρεις στην επιφάνεια και το σίγουρο είναι ότι θα νιώσεις τον… διακόπτη να γυρνάει!

Επικοινωνία στο ζευγάρι

Όπως σε κάθε τι μέσα στη σχέση, έτσι και στη σεξουαλική ζωή των δυο σας το παν είναι η επικοινωνία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σχέσεις διαλύονται ή παραμένουν σε μια τελματώδη κατάσταση διότι κανείς από τους δύο δεν είναι ειλικρινής για όσα αισθάνεται και σκέφτεται και πάνω από όλα δεν τα εκφράζει.

Ειδικά στην περίπτωση της έλλειψης σεξουαλικής επιθυμίας στη γυναίκα, η απουσία επικοινωνίας και διαλόγου είναι αυτή που μπορεί να κάνει όλη τη ζημιά.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

 

Σχετικά άρθρα