Ταινιοθήκη του MEGA: Πότε θα ξεκινήσει ο πλειστηριασμός;

Τα ξημερώματα της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου το Mega σταμάτησε να εκπέμπει από τους ψηφιακούς δέκτες της Digea. Το κανάλι που άλλαξε την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης έριξε τίτλους τέλους μετά από περίπου 29 χρόνια λειτουργίας. Για το αρχείο ειδήσεων δε φαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο η ταινιοθήκη θα πιάσει υψηλές τιμές.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία το κανάλι αναμένεται να μπει σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης μετά από αίτημα που έχουν καταθέσει οι τράπεζες. Μετά τη δίκη για την υπαγωγή του καναλιού στο νόμο Δένδια θα ξεκινήσει και η διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών του στοιχείων.

Ο ειδικός διαχειριστής θα προχωρήσει στην αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων και αυτά θα βγουν στο σφυρί.

Όπως αναφέρει το Secret των Παραπολιτικών τον ερχόμενο Ιανουάριο εκτιμούν οι τράπεζες ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία του πλειστηριασμού. Σύμφωνα με τη διαδικασία το σήμα και η ταινιοθήκη θα πλειστηριαστούν μαζί ενώ ξεχωριστά θα δημοπρατηθεί το αρχείο ειδήσεων.

Για το αρχείο ειδήσεων δε φαίνεται ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο η ταινιοθήκη θα πιάσει υψηλές τιμές. Ήδη όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα εμφανίζονται τρεις ενδιαφερόμενοι που δεν αποκλείεται να αυξηθούν όταν οριστικοποιηθεί η διαδικασία.

Μην ξεχνάμε ότι λόγω της ταινιοθήκης το κανάλι κατάφερε να διατηρεί υψηλά νούμερα τηλεθέασης λίγο πριν πέσει το μαύρο.

Πηγή: topontiki.gr

Σχετικά άρθρα