Make up: Κάντο σωστά!

Οι περισσότερες γυναίκες θέλουμε να χρησιμοποιούμε ένα καλυπτικό μέικ απ, το οποίο όμως να μη βαραίνει την επιδερμίδα μας και ταυτόχρονα να προσφέρει το ιδανικό αποτέλεσμα. Φυσικά, δεν είναι όλα τα μέικ απ ίδια, καθώς διαφέρουν οι συστάσεις, όπως ακριβώς διαφέρει και το κάθε είδος επιδερμίδας. Ποιο καλυπτικό make up ταιριάζει σε εσένα;

Για κανονική επιδερμίδα

Όσες έχετε κανονική επιδερμίδα, ανήκετε στην τυχερή κατηγορία και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μεικ απ σε οποιαδήποτε μορφή, το οποίο να προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα στο δέρμα σας. Ιδανικά, το καλυπτικό μεικ απ που θα επιλέξετε θα πρέπει να δένει με την επιδερμίδα σας τόσο που να μη γίνεται αντιληπτό ότι φοράτε make up.

Για ξηρή επιδερμίδα

Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, τότε το καλυπτικό μέικ απ που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει λεπτόρρευστη υφή. Πολύ περισσότερο, θα χρειαστείτε ένα ενυδατικό makeup καλυπτικό, που να κρατά το δέρμα σας ενυδατωμένο και ελαστικό.

Για λιπαρή επιδερμίδα

Για τη λιπαρή επιδερμίδα, προτιμήστε ένα make up που προσφέρει ματ αποτέλεσμα και βοηθάει, ώστε να καλύπτονται οι διεσταλμένοι πόροι και φυσικά να εξαλείφει τη γυαλάδα.

make up diafora

 

Τι πραγματικά συμβαίνει όμως με το make up και τους διεσταλμένους πόρους;

Είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο στις λιπαρές επιδερμίδες και είναι κάτι που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, καθώς έχει να κάνει με την κατασκευή του δέρματος. Καλούνται, λοιπόν, να βρουν ένα μέικ απ καλυπτικό, που να τις ταιριάζει. Και εδώ παίζει ρόλο η υφή του καλυπτικού μέικ απ που θα επιλέξεις καθώς θα πρέπει να μην επιβαρύνει την επιδερμίδα σου, αλλά παράλληλα να προσφέρει την κάλυψη που χρειάζεσαι. Σε κάθε περίπτωση, προτίμησε ένα υγρό προϊόν που να εφαρμόζει εύκολα καλύπτοντας τέτοιες ατέλειες.

 

Πώς εφαρμόζεται σωστά το makeup;

Έστω ότι έχεις βρει το κατάλληλο και καλυπτικό μέικ απ και στη σωστή απόχρωση για εσένα. Έχει έρθει η ώρα να το εφαρμόσεις και να καταφέρεις να αποφύγεις το αποτέλεσμα «μάσκα».

Ξεκίνα την εφαρμογή του μέικ απ από το κέντρο του προσώπου και προς τα έξω. Με αυτόν τον τρόπο θα το χρώμα σβήνει φυσικά και εφαρμόζεται άψογα στο περίγραμμα του προσώπου. Επίσης, μην ξεχνάς πως για να βρεις την ιδανική απόχρωση θα πρέπει να τεστάρεις το make up στο πηγούνι και όχι στο χέρι, όπως πολύ συχνά συμβαίνει.

Το καλύτερο για την εφαρμογή είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πινέλο makeup. Όπως όμως και να σε εξυπηρετεί η εφαρμογή του, είναι σημαντικό να κάνεις προσεκτικές και απαλές κινήσεις, ώστε να απορροφηθεί σωστά από την επιδερμίδα σου. Για έξτρα ματ αποτέλεσμα, πέρασε τα σημεία που εμφανίζεις περισσότερη λιπαρότητα με ένα χαρτομάντηλο ταμποναριστά.

Για να αποφύγεις το εφέ μάσκας, αλλά και για να έχει το καλυτικό μέικ απ την τέλεια εφαρμογή, θα πρέπει αφενός να κάνεις κινήσεις με φόρα προς τα κάτω από το πηγούνι προς το λαιμό και αφετέρου κινήσεις από τα φρύδια σου προς τα μαλλιά.

 

Σχετικά άρθρα