Αυστραλία: Οι «φράουλες του διαβόλου» που έστειλαν στην εντατική δεκάδες πολίτες – Η μυστηριώδης γυναίκα που έβαλε βελόνες ραψίματος στα φρούτα, η πιθανή ποινή και τα… ελληνικά τηγανόψωμα!

Όταν ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν γύριζε το αριστούργημά του, «Άγριες Φράουλες», κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ΄50 (1957 για την ακρίβεια), σίγουρα δεν θα είχε στο νου του ότι εν έτει 2018 θα γυριζόταν ένα πραγματικό… θρίλερ με κοινή συνισταμένη και πάλι τις φράουλες.

Γιατί περί θρίλερ πρόκειται όταν αναφερόμαστε στην ιστορία της 50χρονης, Μάι Ουτ Τρινχ, η οποία βρέθηκε ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενη για τοποθετήση βεόνων με δόλο σε φράουλες που πωλούνταν κανονικά στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα όλης της Αυστραλίας.

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από τη αρχή. Πριν μερικές εβδομάδες υπήρξαν οι πρώτες καταγγελίες από καταναλωτές κυρίως στην περιοχή του Κουίνσλαντ, ότι βρήκαν βελόνες ραψίματος (!) μέσα σε φράουλες που είχαν αγοράσει από τοπικά καταστήματα.

Η αντίδραση των Αρχών ήταν άμεση (Αυστραλία γαρ!) και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για να βρεθεί ο υπαίτιος της πράξης αυτής που παραλίγο να στοιχίσει αρχικά τη ζωή σε έναν Αυστραλό, ο οποίος αφού κατανάλωσε τις «αμαρτωλές» φράουλες, πήγε στο νοσοκομείο με φριχτούς πόνους στο στομάχι.

Εκεί, μετά τις σχετικές εξετάσεις, οι γιατροί με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στο στομάχι του ασθενούς υπήρχαν βελόνες και προχώρησαν στη σχετική αντιμετώπιση του προβλήματος. Από εκεί κι έπειτα ξεκινάει να ξετυλίγεται το νήμα της ιστορίας που φτάνει στη σύλληψη της Τρινχ, η οποία εργαζόταν σε μονάδα καλλιέργειας και συσκευασίας φραουλών.

Η ίδια δήλωσε αθώα, όμως τα αποδεικτικά στοιχεία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της (πιθανής) ενοχής της, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Αρχών έχει εντοπιστεί στις βελόνες και δικό της DNA.

Αυτό, πάντως, που παραμένει μυστήριο είναι το κίνητρο της Κινέζας, με Αυστραλέζικο διαβατήριο, η οποία δεν δίστασε να «δηλητηριάσει» διάφορους τυχαίους στόχους της, καθώς υπολογίζεται ότι πρόκειται για πάνω από 300 καταναλωτές οι οποίοι έχουν αγοράσει και μάλλον έχουν καταναλώσει τις φράουλες αυτές, ενώ φράουλες με βελόνες αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν και στη Νέα Ζηλανδία.

Μπορεί επίσημα να μην έχει βγει κάτι προς τα έξω, όμως κάποια μικρότερα ΜΜΕ με τάση προς το… κουτσομπολιό, ανέφεραν ότι η Τρινχ είχε μαζεμένη πολλή πίκρα και μάλλον θυμό.

Οι «κακές γλώσσες» θέλουν να είχε προηγούμενα με κάποιους από την εταιρεία στην οποία δούλευε και θέλησε να βλάψει έτσι την εικόνα της εταιρείας προς τα έξω, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι απλά έχει πολλά και διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία και εξωτερίκευσε με τον τρόπο αυτό.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι το δικαστήριο σε πρώτη φάση δεν επέτρεψε στην Κινέζα, που αντιμετωπίζει πιθανή φυλάκιση ακόμα και για 10 χρόνια, να καταβάλει εγγύηση και να αφεθεί ελεύθερη μέχρι την ημερομηνία της δίκης, διότι υπήρχε ο φόβος για τυχόν αντίποινα από τους απλούς πολίτες ενάντια στο πρόσωπό της.

Ένα πρόσωπο του οποίου ο φόβος, η απόγνωση, αλλά και το μυστήριο για το αν τελικά είχε ή όχι επίγνωση για το τι τελικά έκανε, αποτυπωνόταν σε φωτογραφίες και εικόνες των σχετικών βίντεο που ακολούθησαν την δημοσιοποίηση της ιστορίας αυτής.

Το θέμα, πάντως, είναι ότι η αγροτική οικονομία της Αυστραλίας και συγκεκριμένα της Πολιτείας του Κουίνσλαντ επλήγη ανεπανόρθωτα καθώς τόσο οι παραγωγοί όσο και τα σημεία πώλησης υποχρεώθηκαν να καταστρέψουν ολοσχερώς τις όποιες παρτίδες με τις «φράουλες του διαβόλου», είχαν ξεμείνει στα ράφια και τις αποθήκες τους.

Αυτό που ερευνούν πλέον οι Αρχές είναι εάν η Τρινχ λειτούργησε μόνη της ή είχε και συνεργούς.

Τα… φονικά τηγανόψωμα της Καλλιθέας!

Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα την κατάληξη της ιστορίας αυτής, όμως η συγκεκριμένη υπόθεση μας φέρνει στο μυαλό ξανά μια αντίστοιχη περίπου ιστορία που είχε συμβεί εδώ στα μέρη μας καμιά 30αριά χρόνια πίσω.

Φυσικά, αναφερόμαστε στην υπόθεση των «φονικών τηγανόψωμων» και της 56χρονης τότε κυρά – Μαρίας, η οποία δηλητηρίασε 7 συνολικά ανθρώπους προσφέροντάς τους τηγανόψωμα γεμάτα παραθείο.

Ο λόγος; Οι δύο από αυτούς αρνήθηκαν να παντρευτούν τις δύο κόρες της, οπότε η θιγμένη μάνα αποφάσισε να λύσει τις διαφορές της με τους… υποψήφιους γαμπρούς με τον δικό της… γαστριμαργικό τρόπο!

Ο απολογισμός της πράξης της ήταν 3 – τελικά – νεκροί και τέσσερις βαριά δηλητηριασμένοι, οπότε και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης ήταν βαρύς στο κεφάλι της κυρά – Μαρίας της νοικοκυράς από την Καλλιθέα: Τρεις φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, με την κατηγορούμενη να βγαίνει τελικά από τη φυλακή στα 17 χρόνια από τη φυλακή, ενώ ποτέ δεν σταμάτησε να ισχυρίζεται ότι είναι αθώα: «Δεν έχω κάνει κάτι για να μετανιώσω. Δεν έβαλα εγώ το δηλητήριο στα τηγανόψωμα», φώναζε μέχρι τέλους.

 

 

Σχετικά άρθρα