Βόμβα έξω από το σπίτι του εισαγγελέα Ντογιάκου (βίντεο)

Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία, όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, στον Βύρωνα.

Τα ξημερώματα συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ μετά από τηλεφώνημα αγνώστου γύρω στις 04:00 στην Εφημερίδα των Συντακτών και στον ιστότοπο Ζούγκλα που είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έπειτα από έρευνες, εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα δεν ενεργοποιήθηκε εξαιτίας πιθανού λάθους στη συνδεσμολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεθοδολογία και η συνδεσμολογία έχει ομοιότητες με αυτή που έχει χρησιμοποιήσει σε άλλες βόμβες στο παρελθόν η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα