Η χωριάτικη συνταγή για μακαρονόπιτα

<p><strong>Μια ξεχωριστή συνταγή σας προτείνουμε για σήμερα, που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς σας καλεσμένους και περισσότερο τους μικρούς μας φίλους.</strong></p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Υλικά για 4 άτομα</strong></p>
<p>Μισό πακέτο μακαρόνια</p>
<p>1 ποτήρι γάλα</p>
<p>1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί ή φέτα</p>
<p>4 αυγά</p>
<p>1 κουταλιά της σούπας λάδι</p>
<p>1 κρεμμύδι ξερό</p>
<p>1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</p>
<p>στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού πιπέρι</p>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Πρώτα, βράζεις τα μακαρόνια σε άφθονο και αλατισμένο νερό, για 10 λεπτά περίπου. Παράλληλα, ανάβεις το φούρνο στους 200 βαθμούς για να ζεσταθεί. Μετά, καθαρίζεις και κόβεις σε μικρά κομματάκια το κρεμμύδι. Βάζεις το γάλα και τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάς καλά όλα μαζί με ένα πιρούνι. Προσθέτεις το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτεις και το κρεμμύδι. Τέλος, ετοιμάζεις το ταψάκι: Αδειάζεις μια κουταλιά της σούπας λάδι και το αλείφεις καλά. Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα αδειάζεις στο ταψί. Ρίχνεις προσεκτικά από πάνω το μείγμα από το μπολ. Φοράς τα γάντια της κουζίνας και βάζεις τη μακαρονόπιτα στο ζεστό φούρνο. Την ψήνεις για μισή ώρα περίπου. Φοράς πάλι τα ειδικά γάντια της κουζίνας, πιάνεις προσεκτικά το ζεστό ταψάκι και το βγάζεις από το φούρνο. Αφήνεις την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά περίπου και σερβίρεις. </p>
<p>Καλή όρεξη!</p>

Σχετικά άρθρα