Nude μακιγιάζ: οι top συμβουλές για να το πετύχεις!

Αν δεν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα που είναι ωστόσο φέτος πολύ της μόδας και θέλεις να έχεις πάντα ένα φυσικό look που να σε αναδεικνύει και να σε τονίζει χωρίς να φαίνεσαι βαμμένη, τότε το nude είναι η επιλογή σου!

Ωστόσο, θα έχεις κι εσύ συνειδητοποιήσει ψάχνοντας για nude, ότι δεν είναι τόσο εύκολο να επιλέξεις τα κατάλληλα προιόντα για την επιδερμίδα σου! Επίσης το… εκρού χρώμα nude αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που θέλεις και αντί να σε αναδεικνύει και να σε τονίζει, να σε “σκοτώνει” (το εκρού του… νεκρού που λέμε)!

Οπότε χρειάζεται ψάξιμο και κάποιες δοκιμές για να βρεις τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν και τους κατάλληλους συνδυασμούς που πρέπει να κάνεις!

Παρακάτω θα βρεις τις top συμβουλές για να πετύχεις το σωστό nude μακιγιάζ

Ποια απόχρωση make up να επιλέξεις;

Για το σωστό nude βάψιμο είναι απαραίτητο να έχεις εφαρμόσει στο πρόσωπό σου έστω και λίγο make up, γιατί αλλιώς ρισκάρεις να δείχνεις άχρωμη!

Αν δεν είσαι πολύ φαν του make up, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ουδέτερη βάση για μακιγιάζ που είναι πιο απαλή για το δέρμα. Η υφή της ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και είναι απαλή και ανάλαφρη. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, να προτιμήσεις BB cream για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν επιλέξεις υγρό make up, τότε η καλύτερη απόχρωση είναι είτε στο χρώμα του δέρματός σου είτε -καλύτερα- έναν τόνο πιο ανοικτή από την επιδερμίδα σου.

Και φυσικά μην ξεχνάς ποτέ το ρουζ! το ρουζ στο βάψιμο του προσώπου είναι ό,τι η μάσκαρα στο βάψιμο των ματιών: απαραίτητο! Να προτιμήσεις ρουζ σε πιο κρεμώδη υφή γιατί είναι πιο σταθερό. Τι απόχρωση; Αν έχεις ανοιχτό δέρμα, επίλεξε ροζέ, αν έχεις σκούρο σε πιο καφετί απόχρωση ενώ αν το δέρμα σου είναι ματ πήγαινε σε κάτι πιο πορτοκαλί.

Χρώμα στα μάτια;

Μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων που είναι κοντά στο χρώμα του δέρματος που κυμαίνονται από το ροζ, το πορτοκαλί, το μπεζ μέχρι και το καφέ. Οι make up experts συμβουλεύουν: «Οι ροζ και οι πορτοκαλί αποχρώσεις είναι πιο κολακευτικές. Ταιριάζουν σε όλες τις επιδερμίδες και μεγαλώνουν το μάτι. Αν επιλέξετε όμως πιο σκουρόχρωμές, τότε να τονίσετε περισσότερο το στόμα.

Extra tip: Βάλτε στο εσωτερικό της κάτω βλεφαρίδας άσπρο ή nude μολύβι: “ανοίγει” το βλέμμα και μεγαλώνει το μάτι.

Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε καφέ μάσκαρα και όχι μαύρη. Αναδεικνύει καλύτερα το nude αποτέλεσμα.

Ροζ και πορτοκαλί αποχρώσεις: ταιριάζουν σε όλα τα χείλη

Το κλασικό nude χρώμα, το μπεζ, έχει την τάση να μικραίνει τα χείλη, οπότε χρησιμοποίησε οπωσδήποτε μολύβι χειλιών για το περίγραμμα. Πειραματίσου λίγο με τις αποχρώσεις και βρες εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου.

Νίκη Κοσκινά

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

 

 

Σχετικά άρθρα