Follie Folli: Αρνείται τα πάντα η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Στη θέση ότι δεν έπραξαν καμία απάτη εμμένουν τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου που κατέθεσαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων για την υπόθεση της Follie Folli.

Και οι τρεις υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους τις έγγραφες εξηγήσεις τους στον οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση, υποστηρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, πως ουδέποτε έπραξαν τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του επενδυτικού κοινού και του ξεπλυματος βρώμικου χρήματος, στα οποία εμπλεκόνται. Παράλληλα, εμφανίζονται να ανέπτυξαν τους νομικούς ισχυρισμούς τους πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απάτης, που ελέγχει η ελληνική Δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία από τους υπόλοιπους επτά υπόπτους που έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις, εμφανίζονται να στοχοποίησαν ως υπεύθυνα για την οικονομική κατάσταση του Ομίλου τα αρχηγεία της Ασίας. Συγκεκριμένα, εμφανίζονται να εξηγούν πως τα οικονομικά στοιχεία που φέρονται να έχουν παραποιηθεί, είχαν προέλθει από εκεί και άρα όποιες ενδεχόμενες ευθύνες βαραίνουν τους εκεί υπευθύνους και όχι τους ίδιους.

Τα επόμενα βήματα

Με την ολοκλήρωση των ανωμοτί καταθέσεων, πλέον η έρευνα μπαίνει σε νέο κύκλο. Ο εισαγγελικός λειτουργός καλείται να αποφανθεί -αφού πρώτα διαβάσει όλο το αποδεικτικό υλικό- αν και σε βάρος ποιών από τους υπόπτους θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη. Στη συνέχεια, αναμένεται να περάσει στη διερεύνηση νέου σκέλους της ίδιας υπόθεσης, όπως είναι η χειραγώγηση της αγοράς, συγκεντρώνοντας πρόσθετο υλικό. Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες, ο ιδρυτής της Folli Follie, Δημήτρης Κουσολιούτσος και η σύζυγος του, Κατερίνα, έχουν υποστηρίξει πως θα εμφανιστούν ενώπιον του Ιω. Δραγάτση για να απαντήσουν σε ερωτήσεις μόνο όταν ολοκληρωθεί το σύνολο της έρευνας, έτσι ώστε να έχουν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας και όχι μόνο μέρος αυτής.

Συνολικά δέκα άτομα κλήθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση Follie Folli. Εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου εξηγήσεις έδωσαν ο οικονομικός διεθυντής, ο επικεφαλής του λογιστηρίου, ο ορκωτός λογιστής που υπεγραψε τον ισολογισμό του 2017 και ο επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία. Να σημειωθεί πως για τα ίδια πρόσωπα το Συμβούλιο Εφετών έχει ήδη «παγώσει» τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες και χρηματοπιστωτικά προϊόντα, ύστερα από σχετική εισήγηση του οικονομικού εισαγγελέα. Στην πρότασή του αναφερόταν πως προέκυψε σημαντική διαφοροποίηση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου FOLLI FOLLIE GROUP σε σχέση με αυτά που παρουσιάστηκαν στις δημοσιευθείσες ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το 2017, ώστε να πιθανολογείται βάσιμα η υπαρξη οφειλών της πρώτης αιτούσας προς τρίτους, οι απαιτήσεις των οποίων δεν έχουν περιληφθεί στην ένδικη αίτηση.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα