Μακαρόνια με κιμά χωρίς ντομάτα!

Τα μακαρόνια με κιμά είναι το αγαπημένο φαγητό πολλών από εμάς! Όμως, η ντομάτα δεν ταιριάζει στα διατροφικά γούστα όλων μας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.

Με την ακόλουθη συνταγή, όμως, πλέον και όσοι δεν θέλουν τις ντομάτες μπορούν να απολαύσουν τα μακαρόνια με κιμά!

Γράφει η Θέμις Καρδιόλακα

Τι χρειαζόμαστε (για 4 μερίδες)

  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 600 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 κούπας Worcester sauce
  • Λίγο φρέσκο πιπέρι

Τι κάνουμε;

  • Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
  • Ρίχνουμε μέσα τον κιμά και τον μαγειρεύουμε μέχρι να μην βλέπουμε ροζ κομματάκια
  • Προσθέτουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά
  • Ρίχνουμε το ζωμό, τη Worcester sauce και το πιπέρι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να ρουφήξουν τα ζουμιά τους

Θέμις Καρδιόλακα

Σχετικά άρθρα