Αρχική / Πολιτισμός / City life / 2 Προτάσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών
2 Προτάσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών thumbnail

2 Προτάσεις από το Φεστιβάλ Αθηνών


Ηλίας Ανδριόπουλος


Μια διαδρομή από τα Γράμματα στον Μακρυγιάννη στις Ωδές του Ανδρέα Κάλβου


26-27 Ιουλίου, 21:30


Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου 


Ο Ηλίας Ανδριόπουλος, με  επιτυχίες διαχρονικές στο ενεργητικό του, δίκαια κατέχει μία περίοπτη θέση στη λιγοστή συντροφιά των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών. 

Στη Μικρή Επίδαυρο θα παρουσιάσει ένα απάνθισμα των έργων του, με γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια του. Αγαπημένα τραγούδια από τους κύκλους «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «Λαϊκά Προάστια», «Προσανατολισμοί» «Αργοναύτες» και  «Ωδές» θα πλημμυρίσουν το Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου για δύο μαγικές βραδιές την Παρασκευή και το Σάββατο 26 και 27 Ιουλίου 2013. 

Μαζί του ένα κουαρτέτο  κλασικού κλίματος, που αποτελείται από  πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο και μαντολίνο, θα αποδώσει μοναδικά τις συνθέσεις του Ηλία Ανδριόπουλου, μέσα από νέες και φρέσκιες ενορχηστρώσεις του συνθέτη. 

Το πρόγραμμα και τις δυο βραδιές θα ερμηνεύσουν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες
Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Θεοδώρα Μπάκα. Φιλική συμμετοχή η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή. 

Στο τέλος των παραστάσεων, στις οποίες επιχειρείται να καταγραφεί η διαδρομή στον μουσικό και τραγουδιστικό πλούτο του Ανδριόπουλου, ο ίδιος ο συνθέτης θα καθίσει στο πιάνο και θα τραγουδήσει ανέκδοτες συνθέσεις του.


Ερμηνεύουν

Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Θεοδώρα Μπάκα

 

Φιλική συμμετοχή

Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

 


 


Κ.Θ.Β.Ε. – Σωτήρης Χατζάκης


Αριστοφάνη, Ειρήνη26-27 Ιουλίου, 21:00Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 
Σύννεφα πολέμου καλύπτουν την Ελλάδα. Η Ειρήνη είναι άφαντη. Ο Αθηναίος αμπελουργός Τρυγαίος αποφασίζει να βρει την πολυπόθητη θεά. Ένα τεράστιο σκαθάρι τον οδηγεί στα μέρη του Δία, όπου ο Πόλεμος ετοιμάζεται για την ολοκληρωτική καταστροφή. Ο Τρυγαίος τον ξεγελά, προσεταιρίζεται τον Ερμή και με τη βοήθεια του Χορού απελευθερώνει την Ειρήνη.

 

Οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Φάνης Μουρατίδης πρωταγωνιστούν στην πάντα επίκαιρη Ειρήνη (421 π.Χ.), όπου ο Αριστοφάνης καταγγέλλει τον πόλεμο, υμνεί την αγροτική ζωή και ταυτόχρονα παρωδεί το θέατρο της εποχής του.


 


Μετάφραση

Κ.Χ. Μύρης

 

Σκηνοθεσία

Σωτήρης Χατζάκης

 

Σκηνικά – Κοστούμια

Έρση Δρίνη

 

Μουσική

Μίνως Μάτσας


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X