Γιατί φωνάζουν οι γυναίκες στο σεξ;

Οι σεξολόγοι εξηγούν πως ακόμα και τα πρότυπα που προωθεί το Χόλιγουντ ευθύνονται για τις έντονες φωνές που βγάζουν κάποιες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, αφού σε αρκετές ταινίες με ερωτικές σκηνές, οι ηθοποιοί εμφανίζονται να φωνάζουν από ευχαρίστηση και έτσι οι γυναίκες μιμούνται τη συμπεριφορά.

Ωστόσο οι εδικοί εξηγούν ότι οι γυναίκες φωνάζουν στο σεξ όχι λόγω ασυγκράτητης ηδονής, αλλά κυρίως για να διεγείρουν και να ευχαριστήσουν τον ερωτικό τους σύντροφο.

Συγκεκριμένα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Leeds ζήτησαν από 71 γυναίκες ( ηλικίας από 18-48 χρονών) να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια με ερωτήσεις που σχετίζονταν με την συμπεριφορά τους στο κρεβάτι.

Βάσει της έρευνας μια στις επτά γυναίκες, παραδέχθηκε πως φωνάζουν την ώρα του σεξ, για να επιταχύνουν τη διέγερση του συντρόφου τους, ενώ το 90%  ανέφερε πως φωνάζουν την ώρα του σεξ για να ευχαριστήσουν τον σύντροφό τους και να του τονώσουν την αυτοπεποίθηση.

Βέβαια, οι απόψεις των ειδικών διίστανται για το κατά πόσο η στρατηγική αυτή είναι πραγματικά χρήσιμη. Από τη μία, μια γυναίκα που προσποιείται ότι απολαμβάνει το σεξ δεν βοηθά τον σύντροφό της να καταλάβει τι πραγματικά της αρέσει, όμως από την άλλη αρκετές γυναίκες παραδέχονται ότι φτάνουν μέσω της προσποίησης οργασμού στην πραγματική κορύφωση.

foto sex

Τέλος η ίδια έρευνα έδειξε πως, κάποιες γυναίκες παραδέχτηκαν πως αρχίζουν να φωνάζουν κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής επειδή έχουν αρχίσει να βαριούνται, να κουράζονται ή να νιώθουν άβολα.

Πηγή: reader.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα

Σεξ στα μουγκά; Last year…

Σχετικά άρθρα