Το… μυστικό για να κάνεις σίγουρα σεξ απόψε!

Είναι δεδομένο και σημαντικό ότι το προφυλακτικό προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Όμως πολύ συχνά οι άνδρες παραπονιούνται ότι αρκετές φορές όταν το χρησιμοποιούν χάνουν τη στύση τους. Έτσι επιλέγουν να παίρνουν το ρίσκο και να κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση Andrologia έδειξε ότι ένας στους έξι άνδρες αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όταν χρησιμοποιεί προφυλακτικό.

Μάλιστα ένα ποσοστό των ανδρών που αγγίζει το 37% από 18 έως 35 ετών ανέφερε τουλάχιστον μία εμπειρία απώλειας της στύσης που σχετίζονταν με τη χρήση του προφυλακτικού.

Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι σε μικρότερο ποσοστό αναγκάστηκαν να το βγάλουν πρόωρα αφού ένιωθαν ότι δεν μπορούσαν… να αποδώσουν.

Για να μην ξανασυμβεί

Η Δρ Jan Schifren, γυναικολόγος και ειδική στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία συνιστά στο ισχυρό φύλο να ακολουθήσουν τους παρακάτω κανόνες για να μην έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα αυτό:

  • Να επιτρέπουν στο έτερο ήμισυ να βοηθούν στην τοποθέτηση του αν φυσικά συμφωνούν με αυτό.
  • Να έχουν το προφυλακτικό σε κοντινή απόσταση και ήδη ανοιγμένο.
  • Να δοκιμάσουν ένα λεπτότερο προφυλακτικό από λάτεξ ή ένα προφυλακτικό κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη (polyisoprene), το οποίο μπορεί να αυξήσει την απόλαυση στο σεξ.

Πηγή: reader.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X