Αρχική / Σχέσεις / Το «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε» σου κάνει κακό!

Το «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε» σου κάνει κακό!

Οι τσακωμοί είναι μέρος της καθημερινότητας σας. Ωστόσο, δεν έχετε σκεφτεί να χωρίσετε. Παραδέχεστε ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον και δεν μπορείτε να ζήσετε χωριστά. Αν σε αυτές τις φράσεις μπορείτε να αναγνωρίσετε τον εαυτό σας, τότε ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείτε πού πάτε με αυτή τη σχέση…

Το «μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε» ακούγεται ωραίο αλλά επηρεάζει αισθητά την ψυχική σας υγεία. Μάλιστα πρόσφατα πραγματοποιήθηκε σχετική μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρη που απέδειξε ότι όταν οι σύντροφοι χωρίζουν και σύντομα βρίσκονται ξανά μαζί, κάνουν τελικά κακό στη ψυχολογία τους. Συγκεκριμένα σε περισσότερους από 500 συμμετέχοντες βρέθηκε συσχετισμός συμπτωμάτων άγχους και κατάθλιψης όταν βίωναν μια σχέση on-off.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι είναι αρκετοί άνθρωποι που μετά από έναν χωρισμό συνειδητοποιούν τη σημαντικότητα του συντρόφου και της σχέσης τους και επιστρέφουν. Η έρευνα λοιπόν δεν αναφέρεται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά σε εκείνες που το μοτίβο χωρισμός-επανασύνδεση επαναλαμβάνεται διαρκώς.

Ο καθηγητής Κέιλ Μονκ επισήμανε πάντως πως αν τα «διαλείμματα» μεταξύ τους επαναλαμβάνονται, πρέπει να εξετάσουν ενδελεχώς τι πραγματικά φταίει. «Αν οι δύο σύντροφοι είναι ειλικρινείς μεταξύ τους, τότε θα πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σχέση τους ή θα χωρίσουν» εξηγεί ο καθηγητής, ενώ διασαφηνίζει πως πάνω από όλα προέχει η ψυχική ευημερία.

Οπότε, υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι δεν είναι κακό να μπει ένα οριστικό τέλος σε μια ανθυγιεινή σχέση.

Με πληροφορίες από το huffingtonpost.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X