Νύχτα τρόμου στο Σικάγο: Άγνωστος άνοιξε πυρ σε νοσοκομείο

Μία ακόμα νύχτα τρόμου έζησαν οι ΗΠΑ, όταν άγνωστος εισέβαλε σε νοσοκομείο στο Σικάγο και άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό, μια γιατρό κι έναν ακόμα εργαζόμενο.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα, νεκρός είναι και ο δράστης, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν αυτοκτόνησε ή πέθανε από πυρά αστυνομικών.

Όλα έγιναν στις 15:30 το μεσημέρι (τοπική ώρα) της Δευτέρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας τσακώθηκε με μια γυναίκα, με την οποία φέρεται να διατηρούσε δεσμό στο πάρκινγκ του νοσοκομείου Mercy.

Μπροστά στο καυγά ήταν και ένας φίλος της γυναίκας. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο δράστης σήκωσε την μπλούζα του άνδρα και του κόλλησε το όπλο στο σώμα του. Εκείνος έτρεξε για να σωθεί και λίγα λεπτά αργότερα ο δράστης πυροβόλησε τη γυναίκα επανειλημμένα, ακόμα κι όταν εκείνη ήταν πια νεκρή και είχε πέσει στο έδαφος.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και τότε ο δράστης άρχισε πυροβολεί εναντίον τους και έτρεξε προς το εσωτερικό του νοσοκομείου.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη μέσα στο νοσοκομείο, ανάμεσα σε γιατρούς και ασθενείς με τους αστυνομικούς να ανταλλάσσουν πυρά με τον δράστη.

Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ένας αστυνομικός και μια γυναίκα που εργαζόταν στο νοσοκομείο, αλλά και ο ένοπλος άνδρας.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν μέσα στο νοσοκομείο ήταν βγαλμένες από ταινία θρίλερ. Ασθενείς και γιατροί έτρεχαν να καλυφθούν από τις σφαίρες που έπεφταν σαν βροχή. Το προσωπικό πήρε εντολή να κρυφτεί και να κλειδώσει τις πόρτες και μετά να εγκαταλείψει τις εγκαταστάσεις.

Στο Σικάγο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, η βία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, κυρίως ανάμεσα σε συμμορίες που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο της διακίνησης των ναρκωτικών.

Το 2017 καταγράφηκαν στην πόλη 675 φόνοι, δηλαδή περισσότεροι απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες μαζί. Καταγράφηκαν επίσης 2.785 βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων, κατά τις στατιστικές της αστυνομίας

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα