8 τρόποι να αποδείξεις στους φίλους σου ότι τους αγαπάς!

Η φράση “Σ’αγαπώ” είναι μαγική και ταυτόχρονα πολύ ουσιώδης. Αν τη λες χωρίς να την εννοείς χάνει σίγουρα την αξία της και το βάθος της. Από την άλλη, αν αγαπάς κάποιον, φίλο, συγγενή ή σύντροφο, δεν είναι ανάγκη να του το λες 50 φορές για να το καταλάβει! Είναι πολύ καλύτερο να του το δείξεις με πράξεις! Ειδικά σε περιπτώσεις που το χρειάζονται πραγματικά, όταν δεν είναι στην… καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και θέλουν συμπαράσταση από τους αγαπημένους τους ανθρώπους!

Αυτές είναι οι 8… αξεπέραστες εκφράσεις αγάπης: 

Αγκαλιά!!!

agkalia filoi

Το “Α” και το “Ω” μιας σχέσης, συγγενικής, φιλικής ή ερωτικής. Δεν χρειάζεται να μιλήσεις. Μπορείς να πεις τα πάντα μέσα από μια αγκαλιά. Μπορεί να΄ναι αγκαλιά αγάπης, θλίψης, χαράς, πιο χαλαρή, πιο σφικτή που να νιώθεις να σε πνίγει, να σου κόβει την ανάσα αλλά να αισθάνεσαι υπέροχα και μοναδικά… Μια αγκαλιά είναι πάντα ευπρόσδεκτη, πάντα σημαντική και δείχνει πολλά για τα συναισθήματά σου για τον άνθρωπο που είναι απέναντί σου!

Χαμόγελο!

Το χαμόγελο είναι πηγή θετικής ενέργειας! Ακόμα και αν ο άλλος είναι στις “μαύρες” του, ένα χαμόγελο από τον διπλανό του σίγουρα θα τον κάνει να αισθανθεί καλύτερα! Και μην ξεχνάς ότι το χαμόγελο είναι… μεταδοτικό!

Προσπάθησε να τους κάνεις να γελάσουν!

Πόσες φορές έχεις βρεθεί στον ρόλο του… γελωτοποιού της παρέας; Είναι μια… κλασική μέθοδος να κάνεις τον άλλο να γελάσει γιατί έτσι του φτιάχνεις το κέφι και τον ανακουφίζεις μόνο και μόνο που σε βλέπει να κάνεις… χαζομάρες! Ακόμα και αν δεν τον καταφέρεις να γελάσει, σίγουρα θα εκτιμήσει την προσπάθειά σου!

Τηλέφωνο!!!

Αν δεν μένετε κοντά και δεν βλέπεστε συχνά, μην αμελείτε να παίρνετε συχνά τηλέφωνο για να μαθαίνετε τα νέα τους και να τους δείχνετε ότι ενδιαφέρεστε! Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους φίλους αλλά και για τους συγγενείς. Για παράδειγμα, πόσο συχνά μιλάτε με τον παππού ή τη γιαγιά που μένει στο χωριό;

Μηνύματα συμπαράστασης!

Αν ένας φίλος έχει πρόβλημα και κλείνεται στον εαυτό του, δεν σηκώνει τα τηλέφωνα αλλά εσύ ξέρεις ότι κατά βάθος έχει ανάγκη τους φίλους του, μπορείς να του στέλνεις μηνύματα. Μπορεί να μην έχεις την ανάλογη ανταπόκριση αλλά εσύ θα του έχεις δείξει πως τον νοιάζεσαι, πως είσαι δίπλα του. Και ακόμα και αν δεν σου το εκφράζει, σίγουρα το εκτιμάει!

Μικρές εκπλήξεις και δωράκια!

Δεν είναι ανάγκη να έχουν γενέθλια ή γιορτή οι δικοί σας άνθρωποι για να τους κάνεις δώρο! Μπορείς να τους δείξεις ότι τους σκέφτεσαι με μικρές εκπλήξεις σε άσχετες φάσεις. Μπορεί για παράδειγμα να βρήκες σε ένα μαγαζί τυχαία το αγαπημένο του βιβλίο και να σκέφτηκες να του το προσφέρεις. Μπορεί να του κάνεις μια εκπληξούλα με το αγαπημένο του γλυκό για να τον γλυκάνεις… Και φυσικά στη γιορτή και στα γενέθλια ενός πολύ κοντινού φίλου, είναι καλό να σκέφτεσαι κάτι πρωτότυπο και μοναδικό: μια diy κάρτα (πχ με κολλάζ φωτογραφιών), ένα πάρτι – έκπληξη…

Να είσαι δίπλα τους όταν σε χρειάζονται

files agkalia parigoria

Να είσαι διαθέσιμη για τους φίλους σου και να τους το δείχνεις για να το ξέρουν και να μπορούν να το εκμεταλλευτούν… Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι ανά πάσα στιγμή έχεις γύρω σου άτομα που σε νοιάζονται πραγματικά και σ’ αγαπάνε…

Να λες “ευχαριστώ”

Το “ευχαριστώ” δεν εννοείται όταν κάποιος σε βοηθάει και σου συμπαραστέκεται. Ακόμα και αν ένας φίλος σου θεωρεί δεδομένο ότι θα σου σταθεί -όπως κι εσύ θα έκανες το ίδιο στη θέση του- πρέπει να του πεις “ευχαριστώ” για να καταλάβει πόσο τον εκτιμάς και πόσο τον αγαπάς κι εσύ!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από marieclaire.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

10 τρόποι να του πεις «Σ’αγαπώ» χωρίς λόγια!

 

Σχετικά άρθρα