Φωτεινή Βελεσιώτου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο: Αυθεντική και απλή, κερδίζει την αγάπη μας!

Ήταν η πρώτη φορά που είδα και άκουσα live τη Φωτεινή Βελεσιώτου.  Αντίκρισα όχι την δασκάλα που περίμενα, αλλά ένα “μαγκάκι” ντυμένο με κουλτουριάρικο look. Φάνηκε πόσο αγαπάει αυτό που κάνει. Πόσο της αρέσει η επαφή με τον κόσμο!! Και ότι καπνίζει πολύ γιατί όση ώρα ήταν στη σκηνή κρατούσε ένα τσιγάρο στο χέρι. Η φωνή της είναι υπέροχη, το ίδιο τρυφερή όσο και το βλέμμα της. Με ένα ταπεινό χαμόγελο και με λίγες διστακτικές προσπάθειες να μας πλησιάσει με όσο χιούμορ διαθέτει καταφέρνει να κερδίσει τον κόσμο.

Έχει μια αμεσότητα και πρώτη φορά ένιωσα ότι είχα απέναντί μου μια καλλιτέχνιδα που πραγματικά μετά από 3,5 ώρες πρόγραμμα ένιωθε άσχημα που έπρεπε να τελειώσει και να φύγει από τη σκηνή.
Είναι ένα πρόγραμμα που συνδυάζει μαζί με τα δικά της τραγούδια και τις υπέροχες “Μέλισσες”, τον ήχο της Ανατολής σαφώς χρωματισμένο από τη μουσική του Αρμένη Χάικ Γιαζιτζιάν. Υπέροχη φωνή και του Σωτήρη Μπαλλά.

Χαιρόμουν αυτό που ζούσα αν και ομολογώ ότι με κούρασε λίγο ο ήχος του Χάϊκ Γιαζιτζιάνκαι τραγουδιών που δεν ήξερα. Θα προτιμούσα να ακούσω πολύ περισσότερο την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Γι’ αυτό και θα ξαναπάω σε επομένη της δουλειά και εμφάνιση.

Προλαβαίνετε ένα ακόμη Σάββατο στις 24/11.

Να περνάτε καλά!!
Άννα Δρούζα

Δείτε μερικά στιγμιότυπα από τη βραδιά:

https://www.youtube.com/watch?v=3dJIPQO_hlw&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=OQ2N0b2z_WY

Πληροφορίες για την εκδήλωση

Τα Σάββατα του Νοεμβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μια πραγματική μουσική συνάντηση στα σταυροδρόμια του κόσμου με την Φωτεινή Βελεσιώτου και τον Χάικ Γιαζιτζιάν.

Φωτεινή Βελεσιώτου. Μια καθαρά λαϊκή φωνή, μια εικόνα οικεία και αγαπημένη. Η Φωτεινή με τη σπανιότητα της φωνής της και τη βαθύτητα της ερμηνείας της ανανεώνει το καλό λαϊκό τραγούδι. Στο Γυάλινο ερμηνεύει τραγούδια που αγαπάμε εμείς από την προσωπική της δισκογραφία και κλασσικά τραγούδια σπουδαίων συνθετών που αγαπάει εκείνη, ενώ μας συστήνει και κάποια τραγούδια από τον καινούργιο της δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.

Χάϊκ Γιαζιτζιάν. Ερμηνευτής, μουσικός, σολίστ με άρωμα από την Ανατολή. Με αγκαλιά το ούτι και την υπέροχη ταξιδιάρικη φωνή του συνεχίζει να ανοίγει δρόμους σε μελωδίες που δεν ορίζονται γεωγραφικά και να υφαίνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης.

Μαζί τους ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς έχοντας πλέον την πρώτη του δισκογραφική δουλειά σε κυκλοφορία, με τραγούδια διαφόρων συνθετών και στιχουργών, μεταξύ των οποίων και 4 νέα τραγούδια σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου.

Τελευταίο live: Σάββατο 24/11, Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, 23.00

Σχετικά άρθρα