Tips για να αποκτήσεις ευεξία και ισχυρό ανοσοποιητικό!

Καθημερινότητα, άγχος, γρίπη, ιώσεις… Η κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της και είναι λογικό να θέλεις να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ώστε να είσαι υγιής και δυνατή.

Το άγχος όμως, δεν είναι καλός σύμβουλος! Πώς θα τα καταφέρεις, λοιπόν; Με μικρές αλλαγές στις συνήθειες, στη διατροφή σου και στην καθημερινότητά σου, σύμφωνα με το femmeactuelle.fr. Δες παρακάτω ποιοι είναι οι τρόποι που θα σε βοηθήσουν να είσαι δυνατή και θα σε κρατήσουν μακριά από τις ασθένειες:

Μια μέρα με ήλιο και φως

Ευτυχώς ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα και αυτό από μόνο του θα έπρεπε να μας κάνει πιο χαρούμενους και πιο αποδοτικούς. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έλλειψη σε βιταμίνη D, που είναι πολύ σημαντική τόσο για το ανοσοποιητικό όσο και την ενέργειά σου. Για αυτό, προσπάθησε να ξυπνήσεις πιο πρωί, να ανοίξεις τα παράθυρα, να μπει ήλιος, φως και θετική ενέργεια!

Άσκηση

Δεν χρειάζεται να περνάς ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο, ειδικά αν το πρόγραμμά σου είναι απαιτητικό. Μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα λίγο τρέξιμο κάποιες μέρες την εβδομάδα ή, αν δεν σου αρέσει να τρέχεις, γρήγορο περπάτημα.

Φυτικά φάρμακα

Χρησιμοποίησε τη φύση προς όφελός σου. Μπορείς να βρεις αυτά που θες σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα ώστε να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό και να ενισχυθεί η ενεργητικότητά σας, ενώ και τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Σάουνα

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σάουνα, πέρα από μια δραστηριότητα που μπορείς να κάνεις με φίλους, έχει τα ίδια θετικά αποτελέσματα στην υγεία, στο καρδιοαναπνευστικό και νευρολογικό σύστημα, με μια ώρα άσκησης μέτριας έντασης. Για αυτό αν βαριέσαι την άσκηση και το περπάτημα, κάνε σάουνα!

Χρόνος για να χαλαρώσεις

Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεις μέσα στη μέρα χρόνο για τον εαυτό σου, να χαλαρώσεις με ό,τι σε ευχαριστεί και να διώχνεις μακριά τις δυσάρεστες σκέψεις! Μπορείς για παράδειγμα, να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια.

Σωστή διατροφή

Για να βελτιώσεις την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου σου πρέπει να περιορίσεις την κατανάλωση καφέ και τσαγιού σε καθημερινή βάση. Υπάρχουν τόσα αφεψήματα με βότανα που και σε τονώνουν και σε χαλαρώνουν. Επίσης, είναι καταστροφικά για την υγεία τα βραδινά τσιμπολογήματα. Το ιδανικό για τους επιστήμονες είναι να έχει δειπνήσει κανείς τουλάχιστον 2 ώρες προτού πέσει για ύπνο.

«Όχι» στο κινητό

Κάνε μια μικρή απεξάρτηση από το κινητό γιατί οι επιστήμονες λένε ότι το φως που εκπέμπουν τα κινητά είναι υπεύθυνο για διαταραχές ύπνου. Το ιδανικό είναι να κλείνεις το κινητό σου όταν κοιμάσαι και να μην έρχεσαι σε επαφή με αυτό 2 ώρες προτού πέσεις για ύπνο.

Δύσκολα τα παραπάνω στην εφαρμογή καθώς μιλάμε για αλλαγή στις συνήθειες μα η διαφορά στην ποιότητα της ζωής θα είναι άμεση!

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Πρωινό, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας! Συνδυασμοί τροφών που θα σου χαρίσουν ενέργεια, ευεξία και… κορεσμό για πολλές ώρες!

Τι είναι η αυτοπροβολή; Πόσο σημαντική είναι για την ευεξία μας;

Ποια είναι η καλύτερη διατροφή αν θες να κερδίσεις χρόνια ζωής και ευεξίας;

Σχετικά άρθρα