Ελαφριές τηγανίτες με μέλι ή μαρμελάδα

<p><strong>Οι παραδοσιακές τηγανίτες συνήθως είναι γεμάτες από λάδι ή βούτυρο. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως, δεν είναι φορτωμένη με «λίπος» και έτσι αποφεύγουμε τις περιττές θερμίδες και δεν στερούμαστε τίποτα!</strong></p>
<p><strong>Υλικά για 4 τηγανήτες</strong></p>
<p>1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 100 γρ.)</p>
<p>1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ</p>
<p>Ή</p>
<p>1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</p>
<p>1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα</p>
<p>1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη</p>
<p>¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι</p>
<p>1 φρέσκο αυγό</p>
<p>1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή μαρμελάδα για κάθε τηγανίτα</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίζεις το αλεύρι και το μπέικιν. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το αλάτι. Πλένεις το αυγό, το σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας και το σπας μέσα στο μπολ. Προσθέτεις το γάλα και ανακατεύεις όλα τα υλικά πολύ καλά με σύρμα ή με πηρούνι, μέχρι να γίνουν μια απαλή άσπρη κρέμα. Τοποθετείς το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά. Προθερμαίνεις καλά ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Αδειάζεις με μια κίνηση 1 μικρό φλιτζάνι του καφέ από το μείγμα στο ζεστό τηγάνι. Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μισό, μετράς αργά αργά μέχρι το 20 και κρατώντας το τηγάνι από τη λαβή με το ένα χέρι, με μια πλατιά σπάτουλα ξεκολλάς προσεκτικά την τηγανίτα γύρω γύρω και την αναποδογυρίζεις πάλι στο τηγάνι. Τώρα, μετράς μέχρι το 10 και τη βγάζεις από το τηγάνι. Τοποθετείς τις τηγανίτες σε ένα μεγάλο πιάτο. Σερβίρεις κάθε τηγανίτα με λίγο μέλιμή μαρμελάδα. </p>

Σχετικά άρθρα